VIDEO: JUDr. Adriana Krajníková o korona-hystérii a protizákonných opatreniach na stretnutí s občanmi

23.11.2020 | 18:31
  9
Stretnutie advokátky JUDr. Krajníkovej s klientmi, priateľmi a verejnosťou sa konalo 21. novembra 2020 na Hlavnej ulici v Košiciach.

„Košice sa stávajú mestom PRÁVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY… A tieto stretnutia budeme opakovať,“ uviedla Krajníková na úvod svojho článku.

Zároveň vysvetlila o čom bolo stretnutie s klientmi, priateľmi a verejnosťou:

Vysvetlili sme si, že na Slovensku nemáme núdzový stav. To preto, že uznesenie vlády SR č. 587 zo dňa 30.9.2020, o vyhlásení núdzového stavu je nulitné, nakoľko trpí nedostatkom právnej formy mať všeobecné právne účinky. S poukazom na § 1 ods. 1 Zák. č. 400/2015 Z.z. o tvorbe právnych predpisov, uznesenie vlády SR nie je všeobecným právnym aktom.

Uznesenie vlády je vnútorným aktom riadenia adresovaným členom vlády (a ostatným ústredným orgánom štátnej správy), za účelom určenia podmienok ich legislatívnej činnosti. Z uznesenia vlády nevznikajú žiadne subjektívne práva ani povinnosti osobám stojacim mimo štruktúry štátnej správy. Uznesenie vlády je aktom riadenia bez externých účinkov.

Tento nulitný dokument je tak amatérsky aj vo svojom obsahu, že neobsahuje ani vymedzenie rozsahu núdzového stavu, v zmysle čl. 5 ods. 3 niektorého z písmen a) – l) Ústavného zákona č. 227/2002 Z.z.

Analogicky ide o situáciu, ako na jedálnom lístku vydať vodičský preukaz bez označenia skupiny oprávnenia. Tak, ako „má“ tento jedálny lístok právnu silu byť vodičským preukazom skupiny B, tak aj uznesenie vlády „má“ rovnakú silu založiť núdzový stav s účinkom napr. zákazu slobodného zhromažďovania sa.

S poukazom na zásadu rímskeho práva Ex iniuria ius non oritur  – Z bezprávia nevzniká právo, tu doplním, že ďalšími právnymi aktmi, všetky v súvislosti s núdzovým stavom (a je ich nespočetné množstvo), napr. aj uznesením vlády o zákaze práva pokojne sa zhromažďovať v počte nad 6 osôb, o schválení celoštátneho testovania občanov na COVID-19 a použití na to armády a štátnych zdrojov, o obmedzení slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania, a tiež vyhláškou ÚVZ o povinnosti preukazovať sa v prevádzkach zariadení a zamestnaní negatívnym certifikátom Covid-19, vyhláškou ÚVZ o povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, vyhláškou ÚVZ o izolácii osôb prichádzajúcich na územie SR, a iné, sú aj tieto právne akt nulitné (keďže vychádzajú z nulitného uznesenia o núdzovom stave).

Jednotlivé Uznesenia vlády sú zároveň nulitné pre vlastný nedostatok právnej formy byť všeobecne záväzným právnym aktom.

Jednotlivé Vyhlášky ÚVZ sú zároveň nulitné pre vlastný nedostatok právnej – legislatívnej formy byť vyhláškou, nakoľko sú tvorené podľa § 59b Zák. č. 355/2007 Z.z. napriek tomu, že tvorbu právnych predpisov upravuje osobitný Zák. č. 400/2015 Z.z., ktorý nepripúšťa tvorbu vyhlášky podľa § 59b Zák. č. 355/2007 Z.z.  

Súčasne osobitnou okolnosťou je, že ust. § 48 ods. 4 písm. r) Zák. č. 355/2007 Z.z. (pred tým písm. c) neobsahuje skutkovú podstatu povinnosti „prekrytia dýchacích ciest“, čím neexistuje právna povinnosť na ich prekrývanie šálom a inými nezmyslami, označenými vo vyhláške ako pomôckami podľa citovaného ustanovenia. 

Žiaden zákon SR neobsahuje takúto nehumánnu povinnosť, a ani ju obsahovať nemôže, nakoľko tento akt „pridusovania“ je v rozpore s čl. 16 ods. 2 Ústavy SR, a čl. 3 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd, v spojení s jeho čl. 15 ods. 2.

To, že výrok vyhlášky ukladá „povinnosť“ prekrytia dýchacích ciest je pre fyzické osoby právne irelevantné, pretože povinnosti sa ukladajú na základe zákona (paragrafu zákona), nie na základe výroku opatrenia, alebo vyhlášky.

Nedá sa porušiť opatrenie, alebo vyhláška, dá sa porušiť iba zákon, t.j. konkrétny paragraf.

Opatrenia, vyhlášky a pod. sú iba „nosičom“ zákonných práv a povinností.

Pokiaľ teda zákon neupravuje nejakú povinnosť, je právne nepodstatné, že ju ukladá text vyhlášky. Takže znova a opakovane, neporušujete nič, ak ignorujete bezobsažnú vyhlášku.

Právne podstatné je však to, že nariadením a vynucovaním inak neexistujúcej zákonnej povinnosti  ide zo strany nariaďovateľa, vykonávateľov, vynucovateľov a tých, ktorí majú povinnosť voči tomu zakročiť a nezakročia, o trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a ost.

Ako uvádzam vyššie, na Slovensku nie je núdzový stav a neplatia žiadne obmedzenia fyzických a právnických osôb titulom uznesení vlád SR, opatrení a vyhlášok ÚVZ v spojení s Covid-19, a iné arbitrárne podmienky, vrátane prekrytia si dýchacích ciest.

Jednoducho takto a nijak inak stojí PRÁVO. Volá sa to „teória práva“, z ktorej sa vychádza…

Je na každom, či chce mať svoje práva a slobody, alebo chce byť otrokom.

Dnes je podstatné to, aby sa  o t r o c t v o  nepraktizovalo na tých, ktorí ho nechcú prijať.

PS: Za posledný týždeň som si všimla „zmenu“ v tom, že otroci už evidujú (teda im bola zadaná zmena v „programe“), že „dekréty“ na ich dusenie sú nezákonné, tak vyšli s nariadenou verziou, že sa Vás boj, lebo sa od Vás nakazia. A utekajú od Vás preč, nič ich naokolo nezaujíma, majú svoj bod úniku, a nevnímajú, čo vravíte…. Živé mŕtvoly…

Už vo viacerých predajniach ma odmietli obslúžiť s tým, že po opakovanej požiadavke predavač začal odo mňa cúvať a utekať do skladu, kričiac pri tom obavu, že ich všekých nakazím.

Covidový fašizmus predejne NAY elektro Košice:

Osobitne to bolo „zaujímavé“ v Telekome a v O2, Košice, Aupark, kde otroci u oboch operátorov „funiac“ pod zapáchajúcim rúškom chytili záchvat „paniky“ z môjho „stavu“ bez rúška, po čom zmeraveli, a už iba nemo hľadiac do stratena mi odmietli odpovedať na otázky o nezákonnosti ich podmienky nasadenia rúška vo vzťahu k poskytnutiu služby spotrebiteľovi. Nevedeli o čom hovorím. Skutočne.

Mali svoj nemý „mód“. Krátko na to utiekli do skladu… Lebo ich nakazím. Na moju poznámku, že týmto postupom raz budú sterilizovní, iba utekajúc to bezduchovo uzavreli s tým, že „nevadí…“, a rúšku si je treba aj tak nasadiť. Po tom už len zmizli za dverami skladu.

Nestačím sa čudovať a zároveň aj smiať, ale teším sa, že sa teda budú očkovať…

§§§

Končila som tento článok, a do toho som mala telefonát od kolegu Števa Havlíka (o tom ešte budete počuť), z Bratislavy, že po zakúpení si veci v predajni ALZA, Bratislava, mu bez prekrytia tváre rúškom odmietli vydať tovar. Opakujem, vydanie zaplateného tovaru mu podmieňovali (!) prekrytím dýchacích ciest (!).

Po privolaní policajnej hliadky, a hlasitom rozhovore medzi policajtom, kolegom a mnou, policajt skonštatoval skutkový stav zaplatenia tovaru, a jeho nevydania z dôvodu nenasadenia si rúšky spotrebiteľom (skutkový stav bol teda všetkým účastníkom nesporný).

Na moju opakovanú žiadosť na policajta o vyzvanie obchodníka na upustenie od páchania trestnej činnosti neoprávneného užívanie už zaplatenej veci vlastníka, ktorej vydanie mu podmieňuje nezákonným úkonom nasadenia rúška, teda pod nátlakom, sa najprv kolegu Štefana dotazoval na označenie paragrafu, a na to, o čo mu vlastne ide. Potom to policajt uzavrel, že obchodník nepácha nič nezákonné, kde polícia nemôže zasahovať do obchodných podmienok predajcu, a ak ich má také, že vyžaduje od spotrebietľa zakrytie dýchacích ciest, treba to rešpektovať (tu skutočne ako advokát končím, lebo niet s kým riešiť..).

Policajta nezaujímal môj argument (podobne, ako u živých-mŕtvych z telekomunikačných služieb), že obchodné podmienky predajcu nie sú zákon, a on nemôže riešiť obchodné podmienky, ale iba zákon, kde v danom prípade ide o nátlak obchodníka na vlastníka už zakúpenej veci o „poskákanie na jednej nohe“ za účelom vydania zaplateného tovaru. Policajt opakovane trval na svojom, že ak (!) sa vlastník zaplatenej a nevydanej veci cíti poškodený, nech ide podať trestné oznámenie, nakoľko on nie je kompetentný nikoho na nič vyzývať (pozn.: išlo o „zlodeja“), on iba prišiel zadokumentovať skutok…

Policajt teda povedal, že po príchode na miesto, kde sa Vám do preukázateľne Vášho auta pred očami policajnej hliadky bude dobýjať zlodej, alebo Vás pred policajnou hliadkou bije násilník, je treba ísť tento skutok oznámiť na políciu, nakoľko policajt nemôže zasahovať do „vnútorného poriadku“ tejto fyzickej osoby. 

Až po opakovanej intervencii na predajcu, nakoniec z obavy pred medializáciou prípadu bol kolegovi vydaný tovar. S ospravedlnením vedúceho predajne, že k takémuto postupu vôbec došlo, nakoľko k tomu nemali právo. …Ďakujem. Od dnes svojim nákupom podporím Alzu a iba takto riadne fungujúce prevádzky, kde moja kancelária bude potrebovať zakúpiť množstvo techniky a iného tovaru na jej chod. Takže odporúčam svojim klientom a všetkým priaznivcom ALZU, tam obslúžia slobodných a príčetných občanov. (Dajte potom vedieť, kde sú ďalšie také predajne a služby).

Toto je iba jeden z tisícov (!) prípadov, ktoré mi oznamujete, a ktorú skúsenosť mám aj sama, kde mi bez rúška odmietli vydať reklamovaný vysávač v NAY ELEKTRO Košice. Dodnes mi ho zadržiavajú, pričom vec je už na mojom pracovnom stole v poradí na trestné oznámenie (avšak prednostne vybavujem vaše prípady). Pod neexistujúcou podmienkou mi odmietli vydať moju, už pred tým u nich zakúpenú a reklamovanú vec. Po zavolaní policajnej hliadky o poskytnutie zákonnej ochrany majetku mi táto s výsmechom, či mi majú priniesť skafander, zložila telefón.

Rozumiete už, prečo som založila stranu ? MÔŽEM POSTAVIŤ PERFEKTNÚ ŽALOBU AJ PROCESNÝ ÚTOK A OBRANU, môžem dať tie najlepšie právne argumenty, ale ako advokát už viac nezmôžem. Nezmôžem nič proti svojvôli verejných činiteľov. Či už z dôvodu amaterizmu, alebo nedovolenej loajálnosti voči nehumánnemu systému.

JE nemožné, aby POLICAJT, prokurátor, sudca, štátny úradník… Vám neposkytol právnu ochranu pred zásahom voči Vášmu životu, zdraviu a majetku. A predsa dnes už o t v o r e n e tak konajú..

Zmôžem veci zmeniť iba vplyvom na verejných chod štátu. Na jeho LEGISLATÍVU a ZODPOVEDNOSŤ VEREJNÝCH ČINITEĽOV.

POVINNOSTI majú nielen OBČANIA ale  N A J M Ä a v prvom rade VEREJNÍ ČINITELIA !

Preto tá moja, naša strana PRÁVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY…

Osobne mám takú „vlastnosť“, že veci riešim. Vidím ich vždy tak, ako sa dajú riešiť, nie ako sa nedajú… Ak už niečo nejde na istej úrovni, pre mňa je to len zmena platformy riešenia. Veci a riešenia posúvam… A tak som posunula…

Na hocikoho tento zlý systém dopadne, či si to dnes uvedomuje, alebo nie… Ale aj dobrý na neho dopadne.

Takže pokračujeme v žalobách, odvolaniach, odporoch, sťažnostiach…, a najbližšie sa vidíme v nasledujúcu sobotu 28.11.2020. Stretnutie potvrdím na FB.

Pripravte si otázky, môžete doniesť aj podklady, budeme to spoločne rozoberať.

Advokátka vysvetlila 23. novembra svoje pohnútky založiť vlastnú politickú stranu v rádiu InfoVojna (čas od cca 1 hod. 7 min.):

Zdroj: InfoVojna / zalobyvocistatu.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti