VIDEO: Jeden z členov drogovej zločineckej siete okolo Plačkovej a spol. náhle zomrel vo väzbe

14.10.2021 | 13:45
  13
V rámci protidrogovej akcie obvinili 14 osôb, piati z nich sú stíhaní vo väzbe, zvyšok vrátane manželov Strauszových vyšetrujú na slobode.

Vo väzbe náhle zomrel jeden z údajných členov drogovej zločineckej skupiny, v ktorej figuruje aj Zuzana Strausz Plačková s manželom. Ide o Pavla Duchoňa, u ktorého počas policajnej razie našli 9 kilogramov pervitínu a 70-tisíc eur. Informáciu TV Markíza potvrdila generálna prokuratúra.

„Môžeme potvrdiť, že obvinený P. D. počas výkonu väzby zomrel. Okolnosti úmrtia však bližšie komentovať nebudeme, nakoľko sú predmetom vyšetrovania, v ktorom vykonáva dozor Okresná prokuratúra Trenčín,“ uviedol hovorca GP Dalibor Skladan.


„Dňa 12. októbra 2021 došlo v dopoludňajších hodinách k náhlemu úmrtiu 55-ročnej väznenej osoby, ktorej po nástupe do výkonu väzby boli diagnostikované rôzne chronické ochorenia. O udalosti boli vyrozumení blízki príbuzní, vecne a miestne príslušná zložka Policajného zboru a dozorový prokurátor,“ uviedla hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

 Jednoznačná príčina úmrtia bude identifikovaná po vykonaní patologicko-anatomickej pitvy. „Keďže aktuálne vo veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať,“ dodala hovorkyňa.

Podľa informácií TV Markíza Duchoňovi zlyhalo srdce, vo väzbe bol dva týždne. Pre skupinu robil skladníka. Pred sudcom, ktorý ho poslal do väzby, podrobne opísal, ako ho na spoluprácu oslovili.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol o väzbe pre Pavla Duchoňa a ďalších piatich spoluobvinených koncom septembra.

Z uznesenia o obvinení o Pavlovi Duchoňovi. Foto: TV Markíza

 

Celkovo bolo v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry obvinených 15 ľudí. Skupina mala pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja minimálne od roku 2012. Piati z nich sú stíhaní vo väzbe, zvyšok vrátane manželov Strauszových vyšetrujú na slobode.

Reportáž TV Markíza:

Celé uznesenie o obvinení v kauze údajných drogových spojok pre slovenskú smotánku „Plačková a spol.“, ktorých na slobodu prepustil Špecializovaný trestný súd v Pezinku si môžete prečítať TU.

Bývalý trojnásobný premiér Robert Fico (Smer-SD) vyslovil predpoklad, že za prepustením influencerky Zuzany Strausz Plačkovej a jej manžela Reného Strausza sú ľudia z vlády. Viac v článku TU.

Zdroj: tvnoviny.sk / pravda.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti