VIDEO: Investigatívna práca reportéra RTVS pred domom šéfredaktora mesačníka Zem&Vek a Rostasova reakcia

08.11.2018 | 11:29
  0
Redaktor RTVS Ladislav Ďukovič vo videu tvrdí, že T.E. Rostas s ním odmieta diskutovať. Aká je však v skutočnosti pravda?


Takto vyzerá práca „investigatívneho„ novinára Ďurkoviča z verejnoprávnej RTVS v praxi. Práve tento redaktor pracuje v týchto dňoch na reportáži o nezávislých médiách, ktorá má byť onedlho odvysielaná v relácii Reportéri.

Redaktor Ďukovič vo videu tvrdí, že T.E. Rostas s ním odmieta diskutovať. Aká je však v skutočnosti pravda?

Pravda je taká že Rostas už v minulosti pri prvom kontakte s redaktorom Ďurkovičom prejavil ochotu vyjadriť sa, avšak mal jednu podmienku. A to takú, aby jeho vyjadrenie pre RTVS išlo zároveň aj cez live stream, a to preto, aby existoval dôkaz o tom, čo Rostas v skutočnosti povedal a čo sa z tejto jeho výpovede nakoniec prestrihané dostane do finálnej podoby relácie Reportéri.

Redaktor Ďurkovič Rostasovi pôvodne prisľúbil že počas nahrávania rozhovoru môže byť pustený live stream. Tesne pred nahrávaním pre RTVS však došlo k náhlej zmene. Zrazu redaktor Ďurkovič oznámil Rostasovi, že žiaden live stream nemôže ísť, lebo že to je nejakým spôsobom v rozpore s prácou RTVS a že teda to čo mu pôvodne sľúbil už neplatí. Na to Rostas skonštatoval, že ak nemôže ísť live stream, nebude ani jeho reakcia pre RTVS, pretože hrozí , že jeho výpoveď bude účelovo zostrihaná.

Takže si to zhrňme. Redaktor RTVS sa najskôr s Rostasom na niečom dohodne, potom túto dohodu sám redaktor RTVS zruší a akoby sa nechumelilo príde napokon ten istý redaktor RTVS pred Rostasov dom s tym, že šak chce robiť rozhovor a nikto mu neotvára. A vraj /čuduj sa svete/ už vraj môže íst aj live stream ktorý ale pred tým sám redaktor RTVS odmietol. Mimochodom, ako mohol Rostats pri takomto neohlásenom prepade novinárom RTVS zabezpečiť live stream??? Ale to naozaj len taká drobnosť.

Aby toho však nebolo málo, táto neplánovaná návšteva u „Rostasovcov„ zo strany redaktora RTVS, ktorý sa do kamery sťažuje, že sa s ním Rostas nechce rozprávať, sa navyše konala deň po tom, ako Rostas poskytol Ďurkovičovi dvojhodinový telefonický rozhovor s tým, že tento rozhovor sa nahráva a bude použitý v pripravovanej reportáži. Po takomto dvojhodinovom rozhovore sa napokon na druhý deň objaví novinár RTVS neohlásene u Rosta a vyplakáva do kamery, ako mu Rostas odmieta dať rozhovor. O čo teda v skutočnosti ide v tejto hre, ktorú pripravuje RTVS? O zhovadenie Rostasa a celej nezávislej mediálnej scény, kedy bude redaktor RTVS tvrdiť že on chcel dať priestor nezávislým médiám na vyjadrenie po ktorom tak volali a oni sami to odmietli. Že sa pred redaktorom RTVS skrývali. Bude to síce sprosté klamstvo, ale v relácii Reportéri to prenesie ten správny a želaný efekt ...

Tibor Eliot Rostas reaguje:

„Ladislav. Ten dnešok a neohlásený vstup Teba a kameramana na náš pozemok (tam, kde ste stáli je náš pozemok-aj pred plotom) ma presvedčil, že pre Teba neexistujú žiadne hranice ani žiadna etika. Podrobne o tom vyjde článok v decembrovom Z&V. Dal som Ti súhlas so zverejnením poslednej nahrávky (dva hodinové telefonáty) a verím, že to platí aj spätne. Co si po tychto dvoch hodinách, ktoré si označil ako vyčerpávajúce a už sa nemáš čo pýtať chcel riesiť u mňa doma???)

Dnešné obťažovanie mojej manželky v našom dome, kde si prišiel s kameramanom, riešila polícia v Galante, ktorá sem mala výjazd, čiže aj toto je zadokumentované. V tomto zmysle som nútený žiadať stanovisko vedenia RTVS.“

Pár otázok (okrem iných) z registra reportéra RTVS:

"A voči Tebe sa vedie nejaké trestné stíhanie?"

"A to sú Tvoje deti, to sú obidve Tvoje?" (pri mojej info, že kukláči mierili na mojo syna a dcéru pri nelegálnom zásahu 26.2.2018)

"Chodil si na poľovačky?"

"A Ty si vegetarián?"

"Aké mestá sa Ti páčia v Európe?" ( na margo toho, že som uviedol, že Moskva ako taká ma neočarila, ale obdivujem indické Váránásí).

"Ty ináč žiješ s tou manželkou, s ktorou máš dve deti, lebo ja ináč mám dve s dvoma, takže neviem jak to máš Ty? Ty si stále s tou jednou, s ktorou máš dcérku aj syna?"

"Si monogamný?"

Záver - Ďurkovič: "Som rád, že sme si to dali, lebo toto boli naozaj hodnotové rozhovory. Ak budem ešte niečo chcieť, tak Ti cinknem, lebo na toto som naozaj nebol pripravený."

" ...kľudne Ťa tí kukláči mohli zadržať na ulici a nie takto..."

Predchádzajúca Rostasova reakcia na Ďurkovičovu adresu a spôsob jeho práce ako novinára verejnoprávnej televízie:

Zdroj: YouTube / Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti