VIDEO: Hlina vynadal redaktorovi portálu Hlavné správy: Za to, že existujete, vďačíte demokracii! A vy ju pochovávate!

11.07.2019 | 08:38
  11
Predsedovia liberálnych strán Progresívne Slovensko - Spolu a konzervatívneho KDH dostali na tlačovej konferencii otázku od redaktora portálu Hlavné správy. Podráždene na ňu zareagoval šéf KDH Alojz Hlina.

„Prepáčte, to, čo stvára tento portál, je neskutočné. Je neskutočné, že si vytvárate vlastnú realitu! Ako keď otrávite kvapkou jedu studňu. Je to, ako keď je krásna studňa, ktorá zásobuje celú osadu v Afrike a príde k nej blázon, ktorý tam dá trošku cyankáli a celú ju otrávi. Presne toto vy robíte! Za to, že existujete, vďačíte demokracii! A vy ju pochovávate! Pochovávate ju tým, čo robíte, ako nastavujete titulky, ako deštruujete, ako manipulujete," vyhlásil predseda KDH za účasti šéfov strán Progresívne Slovensko a Spolu.

S jeho reakciou sa stotožnil aj predseda Spolu: „Ja sa stotožňujem so stanoviskom pána Hlinu,“ povedal Miroslav Beblavý.

Predstavitelia mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko (PS), Spolu-OD a KDH uzatvorili v stredu dohodu o predvolebnej spolupráci. Predseda KDH Alojz Hlina pri tejto príležitosti avizoval, že strany sa budú neskôr snažiť aj o dohodu o povolebnej spolupráci.

Progresívne Slovensko a Konšpirátori.sk

Spoločnosť WebSupport v spolupráci s iniciatívou Konšpirátori.sk vytvorili plugin s názvom Bullshit Detector, ktorý používateľa upozorní, že sa nachádza na webe so sporným obsahom. Medzi uvedené stránky bol zaradený aj portál Hlavné správy.

Spolumajteľmi firmy WebSupport boli donedávna predstavitelia Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko a Michal Truban. Obaja začiatkom februára oznámili, že firmu kvôli vstupu do politiky predávajú.

Stránky Konspiratori.sk prevádzkuje firma NetSuccess s.r.o., ktorej 71-percentným vlastníkom je spoločnosť PETIT PRESS a.s. - vydavateľ denník SME z portfólia finančnej skupiny Penta.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti