VIDEO: Hlasovanie o zákone na ochranu života nenarodených detí ukázalo pravú tvár politikov

09.02.2019 | 16:39
  0
Poslanci ĽS NS tvrdia, že zbytočné zabíjanie nenarodených detí a potratová turistika na Slovensku bude aj naďalej pokračovať v takom tragickom meradle, ako doposiaľ.

V piatok 8. februára prebehlo v NR SR historické hlasovanie o zákone na zlepšenie ochrany života nenarodených detí. V NR SR sa súbežne prerokovávali dva takéto návrhy – návrh poslancov ĽS Naše Slovensko a liberálnejší návrh poslanca Vašečku.

Marian Kotleba, ako jeden z predkladateľov návrhu ĽS NS na obmedzenie neodôvodnených potratov, pred hlasovaním pre dobro veci navrhol, že ak má byť pre niektorých poslancov prekážkou v hlasovaní len to, že návrh prichádza z dielne ĽS Naše Slovensko, tak že náš návrh stiahneme v prospech návrhu poslanca Vašečku. Keďže nám naozaj nejde o politikárčenie, ale lepšiu o ochranu nenarodených detí, tak sme náš sľub aj dodržali. Napokon sa teda hlasovalo len o návrhu poslanca Vašečku.

Žiaľ, aj napriek viacerým sľubom koaličných poslancov, že návrh v hlasovaní podporia, na schválenie tohto návrhu chýbalo 16 hlasov. Chýbali najmä hlasy poslancov SMERu, ktorí sa väčšinou alibisticky zdržali.

Presné výsledky hlasovania si môžete pozrieť TU.

Zbytočné zabíjanie nenarodených detí a potratová turistika na Slovensku bude teda aj naďalej pokračovať v takom tragickom meradle, ako doposiaľ. V každom prípade, náš boj za ochranu nenarodených detí nevzdávame a v budúcnosti sa opäť k tejto téme vrátime.

Zdroj: naseslovensko.net


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti