VIDEO: Hegerov pracovný výjazd v Poltári skončil fiaskom. Ľudia majú jeho vlády plné zuby a dali mu to najavo: „Banda zapredancov! Kde je referendum? Hanba! Prestaňte nás rozdeľovať! Ľuďom ste navliekli žlté pásky na ruky ako židom! Toto je vojna!“

13.08.2021 | 15:50
  16
Kým v parčíku pred mestským úradom znela ľudová hudba a spev detičiek, viacero zúčastnených obyvateľov Poltára dávala najavo svoj negatívny postoj k činnosti Hegerovej vlády.

Premiér Eduard Heger využíva leto na individuálne návštevy slovenských regiónov. Vo štvrtok bol v Banskobystrickom kraji a navštívil Lučenec, Klenovec i Poltár.

Práve v Poltári sa premiér Heger stretol nielen s oficiálnym privítaním primátorky mesta Martiny Brisudovej, ktorá je aj poslankyňou NR SR v klube OĽaNO – členkou výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, ale aj s hlasným protestom časti miestnych občanov, ktorí mu dávali jasne najavo, čo si myslia o jeho vláde.

Kým v parčíku pred mestským úradom znela ľudová hudba a spev detičiek, viacero zúčastnených obyvateľov Poltára dávala najavo svoj negatívny postoj k činnosti Hegerovej vlády. Zaznieval piskot a výkriky „hanba, fúúúj, fašisti, klamár, čo s tým Slovenskom robíte, zlodejská banda, kde je referendum, očkovať sa nedáme“.

Primátorka Martina Brisudová privítala premiéra Hegera slovami:

„Poltár je mestom tradícií sklárstva, poľnohospodárstva či hrnčiarstva. Tieto tradície pomaly zanikajú, ale som presvedčená, že sa nám podarí nejakým spôsobom sem dotiahnuť strategického investora. A tí ľudia, ktorí vonku kričia kvôli očkovaniu, v skutočnosti možno nemajú prácu. Sú to ľudia, ktorým chýba práca, poväčšine sú dlhodobo nezamestnaní, sú doma a aj týmto spôsobom dávajú najavo to, čo sa im v meste nepáči.“

Premiér Eduard Heger vo svojom príhovore poďakoval za milé privítanie deťom z materskej školy a povedal, že sem prišiel preto, lebo sa nebojí pozrieť problémom do očí. V Poltári bol podľa vlastných slov naposledy asi v roku 2006:

„V každom prípade ma veľmi teší, že som vás mohol všetkých stretnúť, ktorí ste tu. Aj tých, ktorí možno oceňujete kroky tejto vlády, ale i tých, ktorí ich neoceňujete. Verím, že budeme mať príležitosť na to, aby sme mohli každého občana presvedčiť, že to so Slovenskom myslíme úprimne.“

Podľa oficiálneho programu mal Heger navštíviť primátorku Poltára Martinu Brisudovú a vedenie obce. Ako ukazuje Nociarove video na premiéra si počkal hlúčik hlasných odporcov vakcinácie. Ľudia tak po príchode policajtov a vládnej limuzíny kričali fuj, hanba či apartheid. „Zlodejská banda,” zakričal jeden z mužov.

„Čo sa usmievate, chcete ich napichať?” Kričali Hegerovi “fanúšikovia” smerom k deťom. Jedna zo žien upozornila kritikov, nech dajú slovo práve aj deťom, ktoré prišli šéfovi vlády predniesť básničku, ale aj piesne s národnými myšlienkami. „Také by nemali spievať, lebo si ju nezaslúži,” pohoršovala sa premiérova kritička.

Mikrofónu sa chopil aj samotný premiér. Ten v poltárskom parku priznal, že sa diskusie nebojí a prihovoril sa aj kritikom očkovania. „Veľmi ma teší, že som mohol stretnúť všetkých, čo ste tu. Aj tých, ktorí možno oceňujú kroky tejto vlády, ale aj tých, ktorí neoceňujú kroky tejto vlády,” povedal premiér. Kritici sa opäť rozkričali a skandovali: „Kde je referendum?” či hromadné “Hanba!”

Neskôr premiér na sociálnej sieti napísal:

„Prišiel som do regiónu, ktorý má na Slovensku najnižšiu zaočkovanosť. Stojíme na prahu tretej vlny pandémie a v okresoch Poltár, Revúca a Rimavská Sobota je zaočkovaných menej ako 30 % obyvateľov. Intenzívne vnímam v tomto regióne problém s nízkou mierou zaočkovanosti, a to aj v rómskej komunite. Verím, že spoločne nájdeme cestu, ako aj rómsku komunitu motivovať k očkovaniu. Som premiérom všetkých obyvateľov Slovenska a na zdraví každého občana mi záleží.“

Z tohto kontextu vyplýva, že premiérovi Hegerovi aj v Poltári záležalo skôr na zvýšení zaočkovanosti obyvateľov proti covidu ako na znižovaní nezamestnanosti v tomto regióne. Napokon tomu zodpovedalo aj  privítanie premiéra z pohľadu protestujúcich obyvateľov Poltára.

Časť návštevy predsedu vlády zdokumentoval Michal Nociar. Ten je známy z médií ako človek, ktorý sa pasuje so svojim zdravím. Aktívne hral futbal a dokonca robil rozhodcu. Po štyroch mozgových príhodách musel ťažko skúšaný mladík zavesiť kopačky na klinec.

Práve aj Nociar je kritikom očkovania. „Ja som sa zúčastnil len zo zvedavosti, ja sa očkovať nedám určite. A moje rozhodnutie určite nezmení niekto, kto ma nepozná,” povedal pre eReport autor videa. Čo sa teda po príchode Hegera do Poltára dialo?

Ďalšie video:

Zdroj: ereport.sk / bystricoviny.sk / InfoVojna / Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti