VIDEO: Harabin reaguje na menovanie vyšetrovateľa Čurillu do vedenia NAKA: „Túto deformáciu môže tromfnúť Kolíková menovaním Černáka za generálneho riaditeľa väzníc!“

13.01.2022 | 10:00
  6
Exminister spravodlivosti a bývalý šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin reagoval na menovanie nového vedenia NAKA.

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran predstavil v stredu 12. januára 2022 nové vedenie Policajného zboru. Zdôraznil, že noví viceprezidenti Branko Kišš a Damián Imre i riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko boli ustanovení do funkcií na základe jeho nominácie, bez politického vplyvu.

Potvrdil, že trestne stíhaný vyšetrovateľ Ján Čurilla sa stal zástupcom riaditeľa NAKA Bratislava. Vyšetrovateľ vraždy novinára Jána Kuciaka Peter Juhás je zástupcom riaditeľa odboru na NAKA západ.

Juhása za nedôkladné vyšetrovanie vraždy novinára Kuciaka kritizoval nebohý policajný prezident Milan Lučanský. Zosnulý generál sa v septembri roku 2020 opýtal, či jeho tútorom počas vyšetrovania vraždy Kuciaka nebol jeden z právnych zástupcov poškodených. Juhás vyšetroval aj prípad sudkyne Moniky Jankovskej. Nález Ústavného súdu SR v kauze Fatima hovorí, že Krajský súd jej porušil základné právo na osobnú slobodu.

V novembri roku 2021 Krajská prokuratúra v Nitre poukázala na závažné pochybenie vyšetrovateľa Martina Juhása (brata Petra Juhása), ktorý na základe nesprávnej právnej kvalifikácie požadoval odposluchy z poľovníckej chaty, kde sa stretával Fico, Kaliňák a advokáti.

„Iba Mazák môže pretromfnúť menovanie trestne stíhaných policajtov do vyšších funkcii, keď cez Súdnu radu preloží všetkých trestne stíhaných sudcov na Najvyšší súd a Kolíková priklincovať vymenovaním Černáka za generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže,“ komentoval Harabin na sociálnej sieti deformáciu, ktorú praktizuje súčasná zločinecká Hegero-Matovičova vláda.

V rovnakom duchu sa Štefan Harabin vyjadril v krátkosti aj pre eReport:

Zdroj: YouTube eReport / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti