VIDEO: Harabin podáva ústavnú sťažnosť na priebeh prezidentských volieb

25.03.2019 | 17:35
  3
Dôvodom je podľa neho to, že prvé kolo prezidentských volieb sa neuskutočnilo ústavným a zákonným spôsobom.

Neúspešný kandidát na post prezidenta SR Štefan Harabin podáva vo vzťahu k prezidentským voľbám ústavnú sťažnosť. Dôvodom je podľa neho to, že ich prvé kolo sa neuskutočnilo ústavným a zákonným spôsobom. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Vo vzťahu k prezidentským voľbám podávam ústavnú sťažnosť, keďže sa neuskutočnili ústavným a zákonným spôsobom. Zápas o budúcnosť Slovenska pokračuje," napísal Harabin.

Minulý týždeň vyzýval na Facebooku ľudí, aby mu takéto konanie nahlasovali.

„Z dôvodu podozrenia z manipulácie volieb prosím všetkých, ktorí si všimli nezrovnalosti alebo podozrivé konanie počas volieb týkajúce sa volebných lístkov, zostavenia volebných komisií alebo čohokoľvek iného, aby napísali, najlepšie aj s dôkazmi poprípade s výpoveďami overenými u notára," píše Harabin.

Harabin počas volebnej noci vyhlásil, že chce vyhrať nasledujúce prezidentské voľby. "Neurobil som chybu, veď mám 301-tisíc hlasov. Sám so svojou rodinou som získal 15 percent hlasov, veď to je úžasný úspech," povedal Harabin.

Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Zuzana Čaputová, ktorá získala 40,57 percenta hlasov, a Maroš Šefčovič so ziskom 18,66 percenta hlasov.

Volebná účasť dosiahla 48,74 percenta, čo je 2 158 859 voličov. Štefan Harabin skončil na treťom mieste so 14,34 percenta voličských hlasov.

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 30. marca.

Zdroj: hnonline.sk / Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti