VIDEO: Harabin označil šéfa Súdnej rady Mazáka za kriminálnika. Dôvodom je rúšková korona-šikana, keď členovia rady pozastavili zvolenskému sudcovi výkon funkcie pretože odmieta rúška

19.06.2021 | 09:35
  5
Exminister spravodlivosti SR Štefan Harabin zverejnil video z protestu pred Súdnou radou, na ktorej zasadnutie ho nevpustili príslušníci ZVJS.

„Kriminálnik Mazák, náčelník podvodných pyramídových hier, ktorý sám dlhodobo nenosí rúško, pozastavil Miľanovi výkon funkcie sudcu iba za to, že počas pojednávania vyložil Ústavu tak, že občan nemá právnu povinnosť nosiť rúško,“ komentoval šokujúce rozhodnutie Súdnej rady na čele s Jánom Mazákom.

JUDr. Štefan Harabin pridal na svoj YouTube kanál video, v ktorom ukazuje svoj príchod do budovy Súdnej rady, kde mal záujem sa zúčastniť jej verejného zasadania. Predmetom jednania súdnej rady malo byť rozhodnutie o pozastavení činnosti sudcu Dalibora Miľana, ktorý pojednáva bez rúška na okresnom súde Zvolen.

Viac vo videu:

Mazákova Súdna rada dočasne pozastavila výkon funkcie sudcovi Miľanovi, pretože nerešpektoval protiprávne nariadenia o nosení rúšok

Sudcovi Okresného súdu (OS) Zvolen Daliborovi Miľanovi dočasne pozastavili výkon funkcie. Súdna rada SR sa na tom uzniesla na svojom piatkovom zasadnutí. Dôvodom sú pochybnosti o tom, že spĺňa predpoklady sudcovskej spôsobilosti v súvislosti s nedodržiavaním protiepidemických opatrení počas pojednávaní.

Za návrh predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka o dočasnom pozastavení funkcie sudcu sudcovi Miľanovi hlasovalo 15 členov rady. Nikto nebol proti, nikto sa nezdržal hlasovania. Mazák, ako predkladateľ návrhu, nehlasoval. Súdna rada sa uzniesla, že „dočasne pozastavuje výkon funkcie sudcu sudcovi OS Zvolen Daliborovi Miľanovi pre dôvodné pochybnosti o tom, že spĺňa predpoklady sudcovskej spôsobilosti, ktorými je vážne ohrozená dôveryhodnosť súdnictva a dobrá povesť súdnictva“.

Viac v článku TU.

Zdroj: magazinslovensko.online / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti