VIDEO: Harabin o zmanipulovaných prieskumoch verejnej mienky, katastrofálnom stave v zdravotníctve a potrebe poriadku a spravodlivosti v štáte

27.01.2020 | 19:55
  27
Líder strany Vlasť sa v diskusii televízie TA3 vyjadroval o súčasných problémoch Slovenskej republiky.

Predvolebný „boj“ pokračuje. Vo včerajších hodinách sa na slovenskej televízii TA3 odohrala diskusia dvoch síce nových politických strán, no s politikmi, ktorí pôsobia na slovenskej scéne už dlhšiu dobu.

Preferencie sú skreslené

Líder strany Vlasť sa v diskusii, ktorá sa vysielala naživo, vyjadroval na súčasné problémy Slovenskej republiky. Na začiatku sa vyjadril, že v sobotu sa vrátil z mítingu strany, ktorá sa konala v Žiline. "Začal sa o piatej, mal skončiť o siedmej, skončil až o pol desiatej. Bolo tam vyše 800 ľudí," vyjadril sa Štefan Harabin. Poukazoval tak na predvolebné prieskumy, ktoré podľa neho nevypovedajú o aktuálnych preferenciách a sympatiách jednotlivých politických strán.

Zdravotníctvo a sociálny systém

Pri debate o zdravotníctve volebný líder Vlasti predostrel, ako to podľa neho funguje. Súkromná poisťovňa produkuje zisky a nemocnice, ktoré poskytujú najširší rozsah zdravotných úkonov, sú tlačené do dlžob. "A viete, tie nedoplatky za lieky. Keď sa prestane kradnúť, budú peniaze na zdravotníctvo, vedu, dopravu, na výskum, aj na dôchodky" povedal Harabin. Ohľadom našich najstarších obyvateľov sa vyjadril, že máme 800 tisíc dôchodcov, ktorí majú dôchodok nižší ako 500 eur.

Politika pre ľudí

Následne pokračoval na tému, že mladí ľudia odchádzajú do zahraničia. "Nemajú tu normálne podmienky na zakladanie rodiny. Každé prvorodené dieťa dostane vo vzťahu k rodičom od štátu 7 tisíc eur. Keď mohol presadzovať propopulačnú politiku Tiso, Husák, keď ju môže teraz realizovať Orbán a Putin, tak ju budeme robiť aj my. Keď sa prestane kradnúť, peňazí bude dosť," pokračoval líder Vlasti.

Opatrenia 

K tomuto postupu pripomenul aj konkrétne opatrenia, ako napríklad zrušenie zmluvy o dodanie stíhacích lietadiel F-16, alebo reguláciu zahraničných firiem, ktoré na Slovensku dostávajú výhody v podobe rôznych bonusov ako úľavy na daniach.

"My nedovolíme kradnúť nikomu. Zavedieme zákon o osobnej hmotnej zodpovednosti štátneho úradníka." V praxi by to znamenalo, že pokiaľ by úradník svojim rozhodnutím spôsobil štátu škodu, ručil by svojim majetkom, ktorý by nemohol previesť na žiadneho blízkeho, ani inú osobu.

Návrhy

Volebný líder strany Vlasť sa vyjadril aj ohľadne ďalších návrhov, s ktorými jeho strana do politiky prichádza.

Nulová tolerancia na drogy, alebo prečo neprijať Istanbulský dohovor, aj to ponúkame v celej diskusii Štefana Harabina v nasledujúcom videu:

Zdroj: netky.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti