VIDEO: Harabin: Kiska zakladal stranu, aby ním dosadená ministerka vnútra Remišová zakryla jeho trestnú činnosť. Už ho nikdy nenazvem sviňou, tie zvieratá si to nezaslúžia

19.02.2020 | 19:55
  8
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a líder strany Vlasť reaguje na video rozhovoru Šuliga - Kiska.

Anonym poslal v stredu 19. februára slovenským médiám odkaz na ďalšie video, ktoré sa týka kúpy a predaja pozemkov pod Tatrami. Obviňuje v ňom Kisku, že patrí medzi pozemkových podvodníkov. Na rozdiel od prvého, kde muži o Kiskovi len hovorili, v druhom sa objavuje aj jeho tvár. Mal by to byť rozhovor s Michalom Šuligom z decembra minulého roku.

Predmetom rozhovoru je predaj pozemku v obci Veľký Slavkov. Malo ísť o pozemok, ktorý patril popradskému zubárovi Jánovi Francovi. Ten v roku 2016 Kiskovi napísal list o tom, že pozemok, ktorý teraz vlastní, patril jeho rodine. Spor sa dostal až pred súd, ktorý Kiska v októbri 2018 prehral.

Hrdinom druhého videa o praní špinavých peňazí pod Tatrami je bývalý prezident Andrej Kiska. Tentoraz popíja kávu a chrúme keksík a rozoberá preferencie svojich súperov či útok osadníkov vo Važci v polovici decembra. Aj na jeho základe sa rozbehla antikampaň voči extrémistom, do ktorej spočiatku aktívne zasahovala aj nová Kiskova strana.

Najzaujímavejší je však samotný začiatok záznamu. Kiska sedí na káve s osobou, s ktorou si tyká a jej hlas sa podobá hlasu Michala Šuligu. Je to ten Šuliga, ktorý sa vo videu, zverejnenom minulý týždeň, rozprával s Milanom Reichelom o pozemkoch vo Veľkom Slavkove. Jeden vlastnil aj Kiska a na základe súdneho rozhodnutia ho musel vrátiť popradskému zubárovi Jánovi Francovi. Podľa tohto videa Kiska mal vedieť, že pozemok bol "osvedčený“ – čiže ako trefne povedal Šuliga v rozhovore – ukradnutý.

Kiska priznal, že sa so Šuligom stretol, sedeli v kaviarni a rozprávali sa. Potvrdil, že video je pravé, ale zostrihané.

V najnovšej nahrávke sa Šuliga s Kiskom rozprávajú o nezrovnalostiach pri zmluvách. Z ich slov možno porozumieť, že Kiska mal niekde vypovedať, pravdepodobne na polícii, že zmluvy podpísal v inom čase, ako je uvedené na papieri.

V ďalšej časti sa rozprávajú o dvetisíc eurách. Ide o peniaze, ktoré mal Július Sirotský vrátiť Kiskovi. Za túto sumu totiž bývalý prezident kúpil cez Sirotského pozemok vo Veľkom Slavkove, ktorý musel vrátiť Francovi. Z rozhovoru vyplýva, že Sirotský nemá toľko peňazí.

Na video reagoval líder strany Vlasť a bývalý šéf Najvyššieho súdu SR. Štefan Harabin tvrdí, že Andrej Kiska zakladal stranu Za ľudí, aby ním dosadená ministerka vnútra Veronika Remišová zakryla jeho trestnú činnosť:

Zdroj: YouTube Štefan Harabin / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti