VIDEO: Gestapácky esbeeskár v českom Lidli: Pre zle nasadené rúško dostal chlapec rany teleskopickým obuškom

12.01.2022 | 10:00
  54
K šokujúcemu incidentu došlo v stredu 10. novembra 2021 v predajni Lidl vo Vejprnickej ulici v Plzni.

Policajti sa zaoberali prípadom, ktorý je ťažko pochopiteľný v mnohých ohľadoch. K celej udalosti došlo v stredu desiateho novembra 2021 v predajni Lidl vo Vejprnickej ulici v Plzni. Sem si pre desiatu a niečo na pitie prišla skupina chlapcov, ktorí mali práve pauzu v neďalekej škole, a jeden z nich bol napadnutý strážnym, ktorý na útok na pätnásťročného chlapca neváhal použiť teleskopický obušok a zraniť ho.

„Môj pätnásťročný syn sa po vstupe do predajne pri pokladni dal do reči s niekoľkými kamarátmi a strážny ho upozornil na zle nasadenú rúško, čo syn okamžite napravil. To ale tomu podivnému strážnemu nestačilo, začal syna vykazovať z predajne a strkať ho k východu. Keď sa syn tomuto jednaniu vzoprel, že si potrebuje len kúpiť desiatu do školy, strážny náhle vytasil teleskopický obušok a niekoľkokrát syna udrel, konkrétne do ramena a cez stehno, ale bohužiaľ aj do lakťa, čo mu spôsobilo zranenie, s ktorým sa potom musel liečiť “ vysvetľuje útok otec napadnutého.

Muž sa potom ešte s chlapcom stretol pred obchodom, kde sa častovali úplne nepublikovateľnými a značne vulgárnymi výrazmi. Svedkovia, ktorí všetko videli, na miesto privolali policajtov, ale napadnutý chlapec bohužiaľ odišiel ešte pred ich príchodom.

Vyjadrenie Lidlu k celej udalosti:

„Pracovníci ostrahy nie sú zamestnancami Lidlu, najímame ich prostredníctvom bezpečnostných agentúr. Našou prioritou je, aby sa zákazníci pri nakupovaní cítili komfortne a bezpečne a jednanie pracovníka ostrahy tak rozhodne neschvaľujeme a je v príkrom rozpore s našimi firemnými hodnotami.

S daným pracovníkom sme okamžite ukončili spoluprácu a spolupracujeme s Políciou ČR. Celý incident nás veľmi mrzí a v rámci komunikácie s externými bezpečnostnými agentúrami budeme apelovať, aby pracovníci ostrahy riešili všetky prípadné nedorozumenia zmierlivým a pokojným postupom,“ uviedol tlačový hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Myler.

Vyjadrenie vedenia bezpečnostnej služby k celej udalosti:

„Považujeme to za neprípustné zlyhanie jednotlivca, ktoré s rodinou chlapca riešime. Dotyčný strážnik už u nás nepracuje,“ povedal zástupca bezpečnostnej služby.

Zdroj: magazin1.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti