VIDEO: Fico vyzval voličov Smeru na rešpektovanie korona-opatrení Matovičovej vlády

23.10.2020 | 16:40
  24
Podľa bývalého premiéra však štvrtkové rozhodnutie Matovičovej vlády je len politické rozhodnutie, ktoré nemá nič spoločné s odbornosťou.

Šéf Smeru-SD Robert Fico požiadal voličov strany, aby rešpektovali inštrukcie vlády, ktoré vo štvrtok (22. 10.) prijala. Hovoril o potrebe chrániť sa a byť ohľaduplnými. Podotkol však, že vláda stále nedala odpovede na viacero otázok. Rozhodnutia kabinetu nechce spochybňovať, hoci si o nich v strane podľa jeho slov "myslia svoje". Podľa Fica nemusia prijaté opatrenia viesť k cieľom, ktoré si dala vláda. Kritizuje tiež chaos pri ich prijímaní.

"Chceme požiadať našich voličov, aby brali na zreteľ, že je to situácia, keď sa treba chrániť, keď treba byť ohľaduplnými. V tomto duchu sa budeme správať aj my poslanci za stranu Smer-SD," povedal v piatok po rokovaní poslaneckého grémia v Národnej rade (NR) SR.

Podotkol však, že vláda stále nedala odpovede na viacero otázok. Vo štvrtok podľa neho prijala len politické rozhodnutie, ktoré nemá nič spoločné s odbornosťou.

Podotkol, že mimo Oravy a Bardejova si ľudia budú môcť vlastne robiť, čo chcú, a nechápe, prečo bolo "toľko kriku" okolo lockdownu. Poukázal aj na chaos pri prijímaní nariadení a ich nezrozumiteľnosť pre bežných ľudí.

Predseda Smeru trvá na tom, že parlament ako najvyšší zákonodarný orgán štátu by mal byť denne informovaný o situácii. Potvrdil, že v utorok (27. 10.) bude opäť požadovať, aby v pléne parlamentu vystúpil niekto z vlády a poskytol poslancom informácie, ktoré potrebujú.

Zároveň kritizoval piatkové vystúpenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) v pléne. "Ako obyčajne nič nepovedal, urobil si malé PR, jednu z tisícky ďalších tlačových konferencií, a odišiel bez akéhokoľvek vysvetlenia, bez toho, aby čokoľvek povedal verejnosti, opozičným stranám a poslancom NR SR," skonštatoval Fico.

Zdroj: topky.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti