VIDEO: Fico vyzval okamžite zastaviť očkovanie detí. Čaputovú, členov Hegerovej vlády, poslancov vládnej koalície a médiá označil za agentov farmaceutických firiem

17.06.2021 | 20:47
  16
Bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) pripomenul, že ani Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) neodporúča očkovanie detí nad 12 rokov. Varoval pred fatálnymi následkami experimentov s vakcínami.

Opozičný Smer-SD žiada vládu SR zastaviť očkovanie detí od 12 do 16 rokov proti ochoreniu COVID-19 s výnimkou prípadov, keď o to žiada odborný lekár. Strana tvrdí, že sú pochybnosti o dosahoch vakcín na zdraví vývoj detí. Svoju požiadavku chcela presadiť cez procedurálny návrh v parlamente. Plénum ho však neschválilo. Predseda Smeru-SD avizuje, že sa takéto uznesenie v Národnej rade SR pokúsia presadiť opäť.

„Dnes ráno skupina poslancov za stranu SMER - SD podala návrh, aby sme na pôde národnej rady rokovali o uznesení, ktorým sme žiadali vládu, aby okamžite zastavila očkovanie detí vo veku 12 – 16 rokov. My sme do tohto uznesenia dali konštatovanie, že sú rôzne pochybnosti o dopadoch experimentálnych vakcín na zdravý vývin detí vo veku 12 – 16 rokov a rovnako sme pripustili, že tam, kde by to odborný lekár požadoval, lebo je to dôležité pre zdravie daného dieťaťa, takáto vakcinácia by mohla prebehnúť. Neviem to povedať inak, tak to poviem natvrdo, nám sa zdá, že k tomu, ako sa na agenta farmafiriem hrá prezidentka Slovenskej republiky a ďalší členovia vlády, tak sa dnes pridali aj poslanci koalície, lebo tento návrh doslova zhodili zo stola. My vnímame, že dnes je poradovník, kde je pomerne veľké množstvo detí, ktoré čaká na očkovanie, pretože o tom rozhodli ich rodičia na základe lživej kampane, ale aj na základe toho, že týmto rodičom sa začína pripomínať, ak nedáte zaočkovať vlastné dieťa, môže byť vyraďované. Možno do školy budú môcť chodiť len tie deti, ktoré budú zaočkované. Rovnako vnímame vyhlásenia dôležitých organizácií, ktoré hovoria, že neodporúčajú očkovanie detí nad 12 rokov, lebo neexistujú žiadne dôkazy o tom, že je to zdravé a je to v poriadku a že nemôžu spôsobiť týmto deťom do života vážne problémy. Aj preto sme žiadali vládu Slovenskej republiky, aby všetkými možnými prostriedkami okamžite zastavila očkovanie detí od 12 do 16 rokov s výnimkou prípadov, kde to bude žiadať odborný lekár. Bol som v tom, že to je povinná procedurálna jazda v národnej rade a že poslanci, vrátane poslancov, ktorí majú deti v tomto veku, za tento návrh zahlasujú,“ uviedol Fico.

"Ostro protestujeme proti pokusom na deťoch prostredníctvom experimentálnych vakcín," vyhlásil na tlačovej konferencii Fico. Ako tvrdí, neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že očkovanie detí týmito vakcínami je zdravé a v poriadku. Naopak, vníma viaceré pochybnosti. V čakárni na očkovanie je podľa neho veľké množstvo detí, ktoré tam prihlásili ich rodičia, ako tvrdí na základe lživej kampane. "Rodičom sa začína pripomínať, že ak nedajú zaočkovať svoje dieťa, môže byť vyraďované. Možno do školy budú môcť chodiť len zaočkované detí," uviedol predseda Smeru-SD.

Včera na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR na odvolanie ministra vnútra Mikulca podľa R. Fica minister utrpel fiasko, lebo nezískal ani nadpolovičnú väčšinu hlasov NR SR na svoju podporu, lebo len 72 hlasov bolo proti návrhu na jeho odvolanie. To svedčí o tom, ako mimo reality je Heger, ktorý tvrdil, že Mikulec mal masívnu podporu. „Hovorím o tejto téme znovu preto, lebo sme postavili ministra Mikulca pred vážnu tému, že žiadal od svojho podriadeného, aby vybral od firmy, ktorá mala dodávať IT technológie, províziu vo výške 15 – 20 tisíc eur.  Za takéto tvrdenia dnes všetci sedia vo výkone väzby. Ale pán Mikulec nielen že to nevyvrátil, ale včera ešte aj zožal potlesk zdecimovaných poslancov koalície a tváril sa, že je víťazom dňa. Na to došiel rozhovor pána Matoviča, kde povedal na adresu ministerky spravodlivosti, že je podvodníčka a že klamala v súvislosti s prenájmom bývalého Výskumného ústavu zváračského.“

Fico sa zároveň vyjadril aj k zásahom polície a tvrdeniu, že orgány činné v trestnom konaní majú rozviazané ruky. Dal verejný prísľub, že ak si pre medializované podozrenia príde po ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí), ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) či obvineného bývalého poslanca parlamentu Jána H. Národná kriminálna agentúra, prestane sa venovať téme rozvratu právneho štátu. "Nie je očividnejších dôvodov na väzbu ako v týchto prípadoch," uviedol. Zo strany vládnej koalície podľa Fica totiž opakovane zaznieva, že "všetkých smerákov treba pozatvárať a je jedno, či sú na to dôvody alebo nie".

Treťou témou tlačovej besedy bola suverenita Slovenska. Včera totiž na medzinárodnej konferencii Globsec prezidentka Zuzana Čapútová povedala, že súhlasí so zmenou medzinárodného práva tak, že v zásadných otázkach zahraničnej politiky nebude treba medzi krajinami EÚ konsenzus, ale že bude stačiť, ak rozhodne väčšina. Preto vo svetle týchto vyjadrení SMER - SD ešte intenzívnejšie vníma návštevy americkej veľvyslankyne v Prezidentskom paláci.

„Toto je totiž americká politika, ktorá hovorí, že Európa by si mala urobiť poriadok, pokiaľ ide o zahraničnú politiku, lebo nevie dosahovať rýchle konsenzy v zásadných otázkach, lebo na to, aby sa dohodla potrebuje Európa súhlas všetkých štátov. A že by bolo lepšie, keby väčšina povedala, že takto to bude a tí menší alebo tí, čo odmietajú, sa budú musieť prispôsobiť. Napríklad povinné kvóty pre migrantov je typická otázka zahraničnej politiky, na ktorú treba súhlas všetkých členských štátov Európskej únie. V tom bola moja sila v tú noc v Európskej rade, lebo som vedel, že keď to zavetujem, hoci som bol predstaviteľ malého štátu, že bezo mňa sa nemôžu pohnúť. Ale pre mňa to bola principiálna otázka, povedal som žiadne povinné kvóty. Čo hovorí prezidentka? Kašlite na také štáty ako je Slovensko, Česi, Maďari, Poliaci, tam sa dohodnite Nemci a Francúzi s Američanmi a urobte, ako chcete. Prezidentka Slovenskej republiky ide proti záujmom Slovenskej republiky a proti záujmom V4 a je to zrada na slovenskom národe,“ podotkol Fico.

Podpredseda strany Juraj. Blanár uviedol, že keď sme vstupovali do Európskej únie, jeden z bodov pri vstupe bolo aj to, že Slovenská republika bude mať jeden hlas rovnako, ako aj iná väčšia krajina pri hlasovaní a tiež, že bude konsenzuálne hlasovať o mnohých dôležitých veciach, napríklad aj o zahraničnej politike. Prezidentka teda aj podľa neho pohŕda tým, čo ľudia schválili v platnom referende pri vstupe do Európskej únie. „Kto iný by mal obraňovať zvrchovanosť a suverenitu Slovenskej republiky za každú cenu, ak nie hlava štátu? A nie takto ľahkovážne sa vyjadriť o hlasovaní pri dôležitých zahraničných veciach,“ uzavrel Blanár.

Viac vo videu:

Zdroj: topky.sk / YouTube / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti