VIDEO: Fico vyškolil korporátneho redaktora v rámci objasnenia súčasnej spoločenskej a politickej reality na Slovensku. Expremiér na propagandistickú otázku o vakcíne odporučil moderátorovi pichnúť si ju aj do oka

09.10.2021 | 09:50
  22
Bývalý trojnásobný premiér Robert Fico poskytol rozsiahly rozhovor pre liberálny portál Refresher, v ktorom mu otázky položil redaktor TV Markíza Adel Ghannam.

Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že sú len dve možné vysvetlenia, prečo prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry stiahol sťažnosť voči rozhodnutiu súdu, ktorý nevzal do väzby Zuzanu Plačkovú a jej manžela. Buď sú dôkazy veľmi slabé, alebo Plačková dodávala kokaín vládnym predstaviteľom, myslí si poslanec Fico, podľa ktorého iné vysvetlenie neexistuje, a preto si môže dovoliť prezentovať to ako fakty. 
 
Predseda opozičnej strany trvá na nevine Dušana Kováčika aj napriek tomu, že je bývalý špeciálny prokurátor neprávoplatne odsúdený na 14 rokov vo väzení. Podľa Fica je tento trest v prípade Kováčika niečo ako doživotie. Dôkaznú situáciu považuje za slabú, pretože o úplatku vraj svedčí len spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó. Pre predsedu Smeru nie je argumentom, že existujú aj iné dôkazy a svedecké výpovede. Takáčovca Mateja Zemana považuje za nedôveryhodného svedka. 
 
Navyše, myslí si, Kováčik nemohol byť odsúdený ako člen mafiánskej skupiny, pretože takáčovcov nikto právoplatne za zločineckú skupinu neodsúdil.
 
Robert Fico je naďalej proti očkovaniu, vakcínu proti koronavírusu si podľa svojich slov pichnúť nedá. Myslí si, že dôležitá je dobrovoľnosť a vláda by urobila lepšie, keby na vakcináciu tlačila menej a komunikovala transparentnejšie negatíva očkovania. Možno by v takom prípade zaočkovanosť stúpla. Priamo neodpovedal na otázku, ako by ako predseda vlády postupoval a či považuje očkovanie za cestu von z pandémie. 
 
Opozičný politik tvrdí, že Smer zahlasuje v parlamente za zmiernenie trestov za marihuanu, pretože nevidí zmysel v tom, aby užívatelia išli do väzenia za malé množstvo na dlhé roky. Tresty podľa neho Slovákov neodriadia od toho, aby si marihuanovú cigaretu zapálili.

Obsahom rozhovoru boli aj tieto témy:

• Prečo si Fico myslí, že Zuzana Plačková dílovala kokaín vládnym stranám, a prečo to tvrdí, aj keď nemá dôkazy.
• Prečo Fico krkolomne bráni bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.
• Z akého dôvodu považuje spolupracujúceho obvineného Ľudovíta Makóa za nedôveryhodného.
• Ako by postupoval pri pandémii, keby bol predseda vlády. 
• Prečo Smer-SD zahlasuje za zjemnenie trestov za marihuanu.
• Covid-19, vakcíny a vakcinačná propaganda
• Aké filmy má rád Robert Fico.

Zdroj: refresher.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti