VIDEO: Fico: Vôbec nejde o Mazureka, ide o naše pokrytectvo

06.09.2019 | 15:15
  3
Bývalý premiér sa v relácii TV Pravda vyjadril k videu, v ktorom slová bývalého poslanca ĽSNS Mazureka stotožnil s väčšinovým názorom Slovákov aj k možnej spolupráci Smeru s Kotlebovcami.

Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že svojím videom na Facebooku sa nezastal právoplatne odsúdeného exposlanca extrémistickej ĽS NS Milana Mazureka. Podľa jeho slov chcel poukázať na pokrytectvo. "Vôbec mi nejde o pána Mazureka, ten natáral podstatne vážnejšie veci ako to, čo povedal a za čo bol odsúdený Najvyšším súdom," zdôraznil Fico. V relácii TV Pravda Ide o pravdu bol hosťom moderátorky Zuzany Martinákovej.

„To je jednoducho veľký omyl,“ hovorí Fico o kritike, že sa mal zastať Mazureka.

 

„Mne ide o pokrytectvo. A to pokrytectvo je v tom, že keď sa bavíte v kuloároch, keď sedíte v rodine, keď sa bavíte s kýmkoľvek o rómskej otázke na Slovensku, že je to vážny sociálny problém, tak počúvate tie najradikálnejšie vyjadrenia. A potom sa zrazu zapne kamera, červené svetlo a ľudia stratia svoj zmysel pre odvahu a názory a sú pokryteckí,“ myslí si predseda Smeru, podľa ktorého takýto rozsudok iba dvihne preferencie extrémistov.

Fico sa vyjadril aj k možnej spolupráci Smeru s ĽS NS. Skonštatoval, že Smer je jednoznačne protifašisticky orientovaná strana.

„Ak niekto velebí Tisa ako prezidenta fašistického štátu, ak niekto velebí Slovenský štát, ktorý bol satelitom Nemecka, že to bolo všetko v poriadku, ak niekto popiera existenciu holokaustu, ak tu niekto ide hajlovať, ak tu niekto ide zavádzať kolektívnu vinu, toto sú ľudia, ktorí sú pre mňa absolútne neprijateľní na spoluprácu. A je mi jedno, či to hovorí Kotleba alebo ktorýkoľvek iný politik,“ podčiarkol Fico.

Čo sa týka blížiacich sa parlamentných volieb, podľa Fica zatiaľ nie je o lídrovi kandidátky Smeru rozhodnuté, nevylúčil však, že on ním nebude. „Chceme piatykrát za sebou vyhrať parlamentné voľby a, samozrejme, chceme aj zostaviť vládu,“ zdôraznil šéf strany.

„Ak má pomôcť Smeru-SD, že sa budeme na kandidátku pozerať inak ako tradične, ja to plne podporujem, nemám s tým absolútne žiadny problém. Ale zatiaľ k tomu nesedelo predsedníctvo, neboli prijaté žiadne rozhodnutia, ale dopredu avizujem, že s takýmito rozhodnutiami, ktoré pomôžu preferenčne Smeru získať čo najlepší politický výsledok, ja osobne žiadny problém nemám,“ skonštatoval Fico s tým, že on nie je lídrom, ktorý si stranu založí, aj pochová.

Šéf Smeru tiež prezradil, čo si myslí o odstúpení štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a odvolávaní premiéra Petra Pellegriniho (Smer) v parlamente, dotkol sa aj témy sociálnych opatrení.

Pozrite si celú reláciu Zuzany Martinákovej Ide o pravdu:

(Pozn. red.: Relácia bola natáčaná ešte predtým, ako vyšla informácia o tom, že výrokmi Roberta Fica o odsúdení Milana Mazureka sa zaoberá NAKA)

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti