VIDEO: Fico sa pýta Kisku na jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia. Dohodu opozičných strán o neútočení považuje za ochranu pred ich sebalikvidáciou

11.11.2019 | 18:06
  6
Šéf Smeru-SD vyzval aj médiá, aby venovali svoju energiu voči lídrom strán, ktoré sú súčasťou dohody.

Spájanie opozičných strán v prostredníctvom dohody o neútočení považuje predseda vládneho Smeru-SD Robert Fico za spôsob ochrany týchto strán pred sebadeštrukciou. Vyhlásil, že opoziční lídri nemôžu na seba útočiť, keďže každý z nich má za sebou mnoho káuz.

Kiskov vzťah so šéfom podsvetia

Fico vyzval predsedu mimoparlamentnej strany Za ľudí Andreja Kisku, aby vysvetlil údajný vzťah so šéfom podtatranského podsvetia. "Aký bol jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia, pánovi Žembovi, pokiaľ ide o kšeftovanie s pozemkami pod Tatrami?" pýtal sa na tlačovej konferencii.

Šéf Smeru-SD okrem toho vytkol opozičným lídrom ďalšie prípady, ako napríklad kauzu lídra mimoparlamentnej koalície Progresívne Slovensko (PS)-Spolu Michala Trubana v súvislosti s drogami, programového lídra PS-Spolu Miroslava Beblavého spomínal v súvislosti s kauzou Gorila, keďže Beblavý bol štátnym tajomníkom v čase druhej Dzurindovej vlády.

Fico vyzval aj médiá, aby venovali svoju energiu voči lídrom strán, ktoré sú súčasťou dohody. Selektívnym prístupom k Smeru-SD a iným prístupom k ostatným stranám škodia podľa neho médiá tomuto štátu. "Ak neotvoríte tému Kiska a jeho úžernícke kauzy, nemôžem vás brať vážne," pripomenul.

Fico tiež skonštatoval, že Smer-SD je jasná demokratická ľavica a nikdy nemôže spolupracovať s extrémizmom. "Sme jasne hodnotovo orientovaná strana. Môže ísť Smer do vlády s niekým, kto je proti EÚ? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na SNP? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na sociálny štát? Nemôže," reagoval Fico na otázku, či vie vylúčiť povolebnú spoluprácu s ĽSNS. Dodal tiež, že každá zvolená strana v parlamente je legitímnou stranou.

Kiska: Ani Soros, ani scientológia mu nevyšli

Kiska v reakcii uviedol, že Fico cíti, že končí a má strach, a preto vyťahuje konšpiračné teórie. "Už mu to nevyšlo pri scientológoch, ani Sorosovi, teraz našiel nejakého mafiána, ktorého som v živote nevidel. Nakoniec to vždy po jeho vymyslených príbehoch dopadlo zle - pre neho," uviedol Kiska v stanovisku, ktoré zaslala strana Za ľudí médiám.

"Porazil som ho v prezidentských voľbách, nevymenoval som ho za predsedu Ústavného súdu, pomohol som tomu, aby už nebol premiérom. A teraz ho znovu porazíme so stranou Za ľudí v parlamentných voľbách," dodal ešte Kiska.

Dohodu o neútočení v lete podpísali mimoparlamentné KDH a koalícia PS-Spolu. V pondelok sa k nej pridala strana Za ľudí. Dohoda obsahuje dva konkrétne záväzky. Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády. Po novom obsahuje aj vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom-SD, SNS a extrémistami.

Zdroj: 24hod.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti