VIDEO: Fico reaguje na zásah NAKA: Koho ďalšieho po Szabóvi zavrú? Mňa? Žilinku? Aláča? Šéfa NBÚ? Vláda Matoviča a Hegera zneužíva celý štátny bezpečnostný aparát proti opozícii

03.06.2021 | 14:58
  9
Predseda Smeru hovorí o snahe umlčať inšpekciu ministerstva vnútra, ktorá vyšetruje podozrenia vyplývajúce zo správy SIS.

Slovensko sa dnes zobudilo do ďalšieho šokujúceho rána. NAKA totiž zadržala riaditeľa policajnej inšpekcie Adriána Szabóa. Bol tiež jedným z účastníkov nedávneho tajného stretnutia vysokopostavených politikov v SIS. Zareagoval na to aj šéf Smeru Robert Fico.

Zdá sa, že na Slovensku si nemôže byť nikto ničím istý. Platí to aj o riaditeľovi Úradu inšpekčnej služby MV SR Adriánovi Szabóovi, ktorého dnes zadržala NAKA. Je obvinený z trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie. Zareagoval na to aj Robert Fico. Vo videu uvádza veci, ktorými doslova šokuje Slovensko.

Vo väzbe sedia desiatky ľudí, bezdôvodne obvinených ľudí

Korupčná trestná činnosť Adriána Szabó mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20-tisíc eur. Szabó ako riaditeľ inšpekcie na ministerstve vnútra pôsobil od roku 2018.

„Najskôr si vládna koalícia vytvorila systém profesionálnych udavačov s bohatou kriminálnou kariérou, systém politicky angažovaných operatívcov, vyšetrovateľov a prokurátorov aby kriminalizovali opozíciu. Výsledkom je, že vo väzbe sedia desiatky ľudí, ktorí sú bez dôvodov obvinení zo závažnej trestnej činnosti,“ hovorí Fico.

Problémy majú údajne tí, čo poukazovali na manipulovanie vyšetrovania

Celý systém koalícii podľa šéfa Smeru vybuchol. Viacerí začali hovoriť o profesionálnych udavačoch. Sú manipulovaní a dostávajú informácie o tom, ako majú vypovedať. Preto sa objavili správy SIS, ktorá informovala inšpekčnú službu o týchto závažných skutočnostiach.

„Keď sa tak stalo, tak prvý kto prišiel o slobodu, bol bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský, ktorý sedí vo väzbe bez dôvodov, bez dôkazov. My sme presvedčení, že tam sedí len preto, lebo otvoril otázku manipulácie trestných konaní, udavačov a ovplyvňovania trestného konania v neprospech opozície,“ konštatuje Fico.

Dodáva, že potom začal hovoriť aj šéf NAKA Zurian, šéf operatívcov Kaľavský, ktorí mali tiež problémy. Kaľavský bol zadržaný a Zuriana tiež chceli zadržať. Predseda Smeru sa však vzápätí venuje aj tajnej schôdzke v centrále SIS a novinárke Tódovej a jej rozhovoru s ministrom vnútra Mikulcom.

Kto bude ďalší zadržaný? Žilinka? Aláč? Šéf NBÚ?

Mikulec mal v rozhovore naznačiť, že nie je spokojný so šéfom inšpekcie ministerstva vnútra. „Inšpekcia ministerstva vnútra je totiž tá, ktorá vyšetruje manipuláciu s trestnými konaniami. Toto je už zastrašovanie najhrubšieho zrna. Organizovaný zločin, vždy keď má problémy pri súdnom pojednávaní, tak sa snaží likvidovať svedkov. Toto, čo robí naša vládna koalícia proti opozícii a proti ľuďom, ktorí sa snažia ľuďom povedať pravdu, je presne konanie organizovaného zločinu,“ hlása Fico.

Podľa neho je toto už obludné a verejnosť musí vidieť, čoho sú títo ľudia schopní. „A kto bude ďalší? Bude to pán Žilinka? Lebo aj tam boli informácie, že pripravovali jeho zatknutie, pretože tiež robí kroky proti tomuto obludnému systému,“ hovorí ďalej predseda Smeru.

„Bude to pán Aláč, ktorý mal odvahu predložiť do parlamentu správu, ktorá to potvrdzuje? Bude to šéf NBÚ, preto, že sa otvorili previerky niektorých policajtom? Kto bude ďalší? Asi nám nezostáva nič iné, iba okamžite otvoriť tému odvolávania ministra vnútra v parlamente,“ naznačuje Fico.

Čakám, čo urobia proti mne

Šéf Smeru ďalej hovorí o doslova šialených informáciách, ktoré sú v správe riaditeľa SIS o krivých obvineniach. Vraj ľudia sedia vo väzbe nevinne a manipuluje sa so svedkami.

„Vláda Matoviča a Hegera zneužíva celý štátny bezpečnostný aparát proti opozícii a dnes sedia ľudia vo väzbe nevinne a sú obviňovaní nevinní ľudia. Generálny prokurátor musí v tejto veci konať, lebo ak tak neurobí, tak zajtra môžu dvere vykopnúť aj jemu. Možno už aj ja čakám, čo sa stane mne, aký krok urobia proti mne,“ šokuje na konci videa Robert Fico.

Zdroj: hlavnydennik.sk / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti