VIDEO: Fico reaguje na Kisku: Upotený pán z Popradu sa má spamätať. Všetci dobre viete, že je to klamár, podvodník, zlodej a úžerník

14.02.2020 | 18:27
  4
Šéf Smeru-SD Robert Fico odmieta spájanie s videom o Kiskovi.

Predseda Smeru-SD Robert Fico odmieta spájanie s videom o lídrovi Za ľudí a exprezidentovi Andrejovi Kiskovi. Povedal to na tlačovej konferencii v Prešove. Podla Fica sa má "upotený pán z Popradu" spamätať. Kiska obvinil Fica, že stojí za diskreditačným videom o ňom a podáva trestné oznámenie.

Sľúbil mu pomstu a útoky

Kiska si video spojil s údajným výrokom Fica, ktorý mu mal "sľúbiť pomstu a útoky", ak ho nevymenuje za predsedu ústavného súdu. Zároveň povedal, že v piatok podá trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie. 

"Mne sa zdá, že v tejto krajine zodpovedám za všetko vrátane vetra, dažďa, tepla a zimy. Je to smiešne. Tento upotený pán z Popradu by sa mal konečne spamätať. Mňa absolútne nezaujíma, kde je, čo je, je to vec orgánov činných v trestnom konaní. My tu dnes riešime podstatne vážnejšiu agendu a to sú dôchodky, rodinné prídavky, Istanbulský dohovor. Už to je úplne trápne. Vždy keď na neho niečo vyjde, ja netuším o čo ide, tak vždy hovorí, lebo Fico. Prepáčte, ja k tomu nemám čo povedať," uviedol Fico.

Ako dodal, video ešte nevidel a plánuje si ho pozrieť. "To je tak, že keď sa to týka Fica a Smeru-SD, všetko je pravda. Keď sa to týka niekoho iného, tak to pravda nie je. Ja som len čítal zatiaľ nejaké správy, že vyšlo nejaké video, kde hovoria dvaja ľudia, ktorí boli blízko pri ňom (Andrejovi Kiskovi - pozn. TASR) v nejakých pozemkoch pod Tatrami. Čo ja s tým mám? Všetci dobre viete, že to je klamár, podvodník, zlodej a úžerník," doplnil Fico.

Pozrite si reakciu expremiéra Roberta Fica na obvinenie, že stojí za videom, na ktorom sa dvaja muži zhovárajú o Kiskových pozemkoch a uvádzajú, že vedel, že sú problémové:

Pozrite si celú tlačovú besedu predsedu Smeru-SD:

Video označil za zinscenované

Aktérmi videa, na ktoré viaceré médiá upozornil anonym, sú svedok z Kiskovho procesu v kauze pozemkov Michal Šuliga a Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím. Kiska označil video za zinscenované. Tvrdí tiež, že Reichela nikdy nevidel a od Šuligovej firmy kupoval pozemky na základe inzerátu uverejneného v novinách, ktorý aj v statuse na sociálnej sieti uverejnil.

Vo videu sa Šuliga a Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu "držal stranu". Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Zdroj: ta3.com / tv.pravda.sk

Články súvisiace s tematikou:

 



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti