VIDEO: Fico priniesol ďalší list, že netelefonoval s Vadalom a zaútočil na médiá

20.03.2019 | 17:10
  5
Robert Fico tvrdí, že správa o jeho telefonáte s Vadalom mala iba odviesť pozornosť od káuz prezidenta Andreja Kisku a motivovať ľudí, aby sa zúčastnili na spomienkovej akcii za zavraždenú dvojicu.

Neexistuje prepojenie vlády s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, vyhlásil bývalý premiér Robert Fico. Predstavil tiež stanovisko prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, že v talianskom spise sa nenachádza žiaden záznam telefonického rozhovoru Fica s Antoninom Vadalom z roku 2012. Expremiér varoval médiá pred ďalšími útokmi voči nemu či ľuďom zo Smeru. Avizoval zriadenie právneho tímu.

Fico sa podľa vlastných slov obrátil na prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Juraja Novockého, ktorého požiadal podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám o poskytnutie záznamu zo služobnej cesty, ktorú absolvoval v talianskej Kalábrii. „Vo vzťahu k existencii priamych telefonických rozhovorov medzi Antoninom Vadalom a bývalým premiérom Robertom Ficom môžeme vyhlásiť, že v uvedenom trestnom spise sa nenachádza žiadny rozhovor z roku 2012 týkajúci sa/zahŕňajúci Antonina Vadalu,“ uvádza sa v odpovedi prokurátora.

Informácia sa podľa prokurátora poskytla justičným orgánom SR. „Z uvedenej informácie vyplýva, že v roku 2012 Taliansko nevykonávalo žiadne odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky účastníckej stanice Antonina Vadalu, a preto ani nedisponuje údajným rozhovorom medzi ním a Vašou osobou,“ píše sa v liste od prokurátora.

Robert Fico tvrdí, že správa o jeho telefonáte s Vadalom mala iba odviesť pozornosť od káuz prezidenta Andreja Kisku a motivovať ľudí, aby sa zúčastnili na spomienkovej akcii za zavraždenú dvojicu.

Expremiér v tejto súvislosti kritizoval novinárov. „Porušujete zákony, neexistuje nič, čo by vás oprávňovalo písať čokoľvek o kontaktoch predstaviteľov strany Smer-SD s týmito ľuďmi. Ak máte aspoň kúsok cti v sebe, tak sa mne osobne, ako aj strane Smer-SD ospravedlníte,“ odkázal Fico.

Zároveň dodal, že zostavili právny tím, ktorý má monitorovať správanie novinárov a ktorého výsledkom majú byť trestné oznámenia a žaloby. „Médiá predstavujú najväčšie nebezpečenstvo pre demokraciu,“ dodal Fico.

Odpoveď prokurátora Juraja Novockého pre Roberta Fica, že rozhovor medzi ním a Antoninom Vadalom neexistuje:

Zdroj: pravda.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti