VIDEO: Fico prehovoril o tom, prečo má ochranku. Možno by ste boli radi, keby ma niekto zabil, povedal novinárom

14.05.2019 | 14:45
  5
Bývalý premiér pri vysvetľovaní dôvodov na ochranku opäť kritizoval prezidenta Andreja Kisku. Tvrdí, že on bude mať ochranku do konca života a za päť rokov nič neurobil.

Šéf Smeru Robert Fico sa na dnešnom brífingu vyjadril aj k tomu, prečo má ochranku aj teraz, keď už nie je premiérom. Fico tvrdí, že je to mimoriadne vážna a osobná vec.

"Možno by ste boli radi, keby ma niekto zabil, a to hovorím vážne teraz. Je tam veľa dôvodov na ochranku. Ak úrad zváži, že na to nevidí dôvod, tak ju mať nebudem," povedal Fico.

Kiska nič nerobil a bude mať ochranku do konca života

Šéf Smeru tvrdí, že nikto neslúžil ako premiér tak dlho ako on. "Premiér, to je prvá línia, aj politická, aj exekutívna, svojou prácou aj rozdeľujete spoločnosť. Obsahom politiky sa stala nenávisť, ale nie z našej strany. Je to veľká časť opozície a nenávisť je to jediné, čo ponúkajú."

Fico pri vysvetľovaní dôvodov na ochranku opäť kritizoval prezidenta Andreja Kisku. Tvrdí, že on bude mať ochranku do konca života a za päť rokov nič neurobil.

"Máme tu pána Kisku, ktorý tu päť rokov nič nerobil, do konca života bude mať ochranku, do konca života bude mať plat. A nič nerobil, len sa vyvážal. Ja som makal ako kôň 10 rokov," skonštatoval Fico.

Riešiť to bude parlamentný výbor

Vo štvrtok sa dôvodmi na pridelenie ochranky pre Fica budú zaoberať v parlamentnom výbore, šéf Smeru to kritizuje. "To sú príliš vážne veci na to, aby poslanci vykrikovali. Čo to má spoločné s nejakým výborom? By ste sa rozklepali, keby ste videli tie veci, ktoré prichádzajú," dodal Fico. 

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) nedávno novinárom povedala, že sa stretla s riaditeľom úradu pre ochranu ústavných činiteľov a jednotlivé argumenty s ním prebrala. Skonštatovala, že "sú natoľko závažné, že ochranka je poskytovaná naďalej".

Žiadosť o predĺženie Ficovej ochranky rezort vnútra schválil v septembri minulého roka. Dôvody, pre ktoré tak rozhodol, vtedy Saková špecifikovať nechcela, pretože podliehajú stupňu utajenia. Doplnila vtedy, že rozhodnutie budú prehodnocovať na mesačnej báze, a keď dôvody pominú, chránená osoba stráca nárok na ochranu.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti