VIDEO: Fico novinárom: Konšpirácie o talianskej mafii vám nevyšli. Kto má bližšie k vražde Kuciaka? Ja alebo šéfredaktorka SME, ktorý vlastní Haščák?

21.03.2019 | 15:52
  16
Predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej konferencii médiám vyčítal, že klamali, keď spájali vraždu Jána Kuciaka s vládou.

"Nemám pred vami žiadny rešpekt, vôbec sa vás nebojím, som pripravený zvádzať s vami tento súboj, kým bude treba."

Týmto slovami začínal svoju dnešnú tlačovú konferenciu predseda Smeru Robert Fico, obsahovo nadväzovala na včerajšiu. Na tej Fico oznámil, že Smer zostavili "silný právny tím", ktorý bude monitorovať správanie médií.

Veľká, vymyslená, kolosálna lož

Expremiér tak v pokračujúcom útoku médiám vyčítal, že klamali, keď podľa neho spájali vraždu novinára Jána Kuciaka s vládou cez taliansku mafiu, a tým v spoločnosti vzbudili negatívnu emóciu voči jeho strane Smer. "Ukázalo sa, že to je jedna veľká, vymyslená, kolosálna lož, ktorú ste vytvorili a šírili," povedal Fico, pričom sa nikto z médií vláde, Smeru ani konkrétnym ľuďom neospravedlnil.

V súvislosti s informáciou, že mal v roku 2012 telefonovať s Antoninom Vadalom napojeným na taliansku mafiu, povedal, že "som pána Vadalu nepoznal, v roku 2012 som netušil, že takáto osoba existuje." Táto správa podľa neho ovplyvnila aj prezidentské voľby.

"Falošnú hru" okolo údajnej nahrávky tohto telefonátu podľa neho rozohrala česká novinárka Pavla Holcová. Zdôraznil, že Holcová tvrdí, že si je existenciou nahrávky istá a že sa podľa nej nachádza v inom spise.

Odsúdil však, že nepredložila dôkaz. "Ak niečo máte, tak to dajte, ja už nemám čo viac urobiť," vyhlásil Fico v súvislosti s vyjadrením prokurátora Špeciálnej prokuratúry, ktoré včera predložil.

"Definitívne nám došla trpezlivosť, spustili ste otvorenú vojnu," povedal Fico médiám, ktoré tiež označil za obrovské nebezpečenstvo pre demokratický vývoj Slovenska, a následne sa upriamil na denník Sme.

Bude to mať dohru na súde

Najprv spomenul volebný lístok, ktorý denník zverejnil na titulnej strane v deň konania prezidentských volieb s nesprávnymi číslami kandidátov. Fico ho označil za "falošný" a jeho zverejnenie za hrubú manipuláciu a porušenie zákona. 

Sme vytkol, že sa neospravedlnilo, ani neuviedlo opravu, ako to vyžaduje zákon. Nebola to podľa neho "žiadna chyba, ale úmysel".

Pokračoval rozhovorom so šéfredaktorkou denníka Sme Beatou Balogovou, ktorý v deň volieb zverejnil rakúsky denník Kurier. 

V ňom Balogová povedala, že "mafia na Slovensku má silnú ústrednú postavu a tou je Robert Fico." Práve táto veta expremiéra rozhorčila najviac. Doplnil, že ho šéfredaktorka v rozhovore tiež označila za osobného priateľa Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Kuciaka.

"Buď sa mi ospravedlní alebo uvedie dôkazy," vyhlásil šéf Smeru-SD na adresu Balogovej s tým, že to bude mať dohru na súde.

Vražda Kuciaka, denník SME a Haščák

„Chcem sa spýtať pani Balogovej, kto má bližšie k vražde Kuciaka? Ja či ona? Kto je spolumajteľom denníka SME? Spolumajteľom denníka sme je majiteľ Penty pán Haščák, ktorému Kočner oznámil, že ide niekoho odstrániť a Haščák na to povedal, že si to povedia osobne,“ vyhlásil Fico a poukázal na to, že Haščák ako akcionár vydavateľstva Petit Press platí redakciu denníka SME. Predseda Smeru-SD dodal, že práve o týchto súvislostiach je potrebné informovať slovenskú verejnosť.

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti