VIDEO: Fico hovorí v súvislosti s okupačnou dohodou s USA o zrade. Ľudí vyzval prísť v utorok 8. februára protestovať pred parlament a pokloniť sa zároveň k soche Alexandra Dubčeka

05.02.2022 | 09:35
  19
Tretí február 2022 si budeme všetci pamätať ako deň, kedy ministri Korčok a Naď s požehnaním prezidentky Čaputovej podpísali v USA zmluvu o vojenskom poddanstve, vyhlásil vo svojom videoblogu bývalý ministerský predseda Robert Fico (Smer-SD).

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico hovorí o zrade v súvislosti s podpísaním dohody o obrannej spolupráci s USA. V Národnej rade Slovenskej republiky strana zmluvu nepodporí. Fico zároveň avizuje protest, na ktorom chce symbolicky na odpor proti zmluve klásť vence pred bustou Alexandra Dubčeka pred parlamentom.

„Tak, ako Američania tradične oslavujú Deň nezávislosti, na Slovensku budeme „oslavovať“ Deň zrady. Tretí február 2022 si budeme všetci pamätať ako deň, kedy ministri Korčok a Naď s požehnaním prezidentky Čaputovej podpísali v USA zmluvu o vojenskom poddanstve. Podpísali, že minimálne 11 rokov budeme mať na území Slovenska prítomnú americkú armádu, že bez nájmu bude táto armáda ovládať naše vojenské letiská, že táto armáda si bude môcť doviezť na územie SR a robiť si tu, vrátane vzdušného priestoru, čo len chce. Aj beztrestne páchať trestné činy a neplatiť žiadne dane. Prezidentka Zuzana Čaputová nadšene v maskáčoch pred zrkadlom tlieska, my plačeme,“ vyhlásil Fico.

„Zmluve medzi našou a americkou vládou musí vysloviť súhlas Národná rada Slovenskej republiky. Tá je zvolaná mimoriadne rýchlo, už na budúci utorok, ôsmeho februára o trinástej hodine. Dôvod je jednoduchý, vládna väčšina bude chcieť rokovať v noci, mysliac si, že nás uspí a utrmáca. Veľmi sa mýli. Čaká nás v parlamente obrovský súboj a my budeme na jeho čele. Nemáme počty na víťazstvo, ale morálnymi víťazmi budeme v každom prípade. A tento súboj bude otváracím kolom k petičnej akcii a k referendu o vypovedaní tejto zradcovskej zmluvy. Iná legálna a demokratická neexistuje,“ vysvetlil predseda strany Smer-SD.

Pripomenul, že opozícia už organizovala viaceré protesty proti zmluve a Smer-SD v tom bude pokračovať. Dodal, že deň podpísania zmluvy si budú všetci pamätať ako deň zrady. Trvá na tom, že zmluva má umožniť voľnú prítomnosť americkej armády na Slovensku, ktorá bude môcť bez nájmu ovládať tamojšie vojenské letiská a bude si môcť doviezť, čo chce.

„Je úplne jedno, či ste Ficovci, Pellegriniovci, Dankovci, Tarabovci, Uhríkovci, nezávislovci alebo ktokoľvek ďalší, dôjdite v utorok o 17. hodine pokloniť sa Alexandrovi Dubčekovi a zdvihnúť hlavu na vzdor proti tejto zrade na slovenských národných záujmoch,“ vyzval občanov vo svojom videoblogu Fico.

Viac vo videu:

Slovenská republika a Spojené štáty zmluvu podpísali vo štvrtok večer (v noci na piatok SEČ). Signatárom za Slovensko bol minister obrany Jaroslav Naď, za USA šéf diplomacie Antony Blinken. Pri podpise bol aj slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Zmluvu musí ešte odobriť Národná rada SR. Potrebná je tiež ratifikácia prezidentkou Slovenskej republiky. Predstavitelia vlády deklarovali, že zmluva neohrozuje suverenitu a zvrchovanosť Slovenskej republiky. Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová uzavretie dohody podporuje.

Zdroj: ta3.com / InfoVojna / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti