VIDEO: Fico hovorí o Sorosovom svete politikov slúžiacim cudzím záujmom za asistencie médií a mimovládok, ktorý Slovensku naordinoval Kisku a Čaputovú

24.10.2021 | 09:35
  24
Expremiér hovorí o povinnosti slovenskej opozície postaviť ako kandidáta do ďalších prezidentských volieb skutočnú autoritu. Podnetom na vyjadrenie expremiéra Roberta Fica bolo video Čaputovej, v ktorom sa zastala štyroch vyšetrovateľov NAKA, ktorí sú obvinení z marenia spravodlivosti a manipulovania výpovedí svedkov.

Zuzana Čaputová je v úrade prezidentka od 15. júna 2019. Napriek tomu, že ďalšie prezidentské voľby budú až v roku 2024, líder opozičnej strany Smer už vyzýva na úvahy, kto ju nahradí. Podnetom na jeho vyjadrenie na sociálnej sieti bolo video Čaputovej, v ktorom sa zastala štyroch vyšetrovateľov NAKA, ktorí sú obvinení z marenia spravodlivosti a manipulovania výpovedí svedkov. Dôvodom je uznesenie bratislavského krajského súdu, ktorý vyšetrovateľov prepustil z väzby. Senát v uznesení spochybňuje aj samotné stíhanie.

"Prezidentka sa postavila za štyroch vyšetrovateľov, hoci voči nim sú priame dôkazy, ako zneužívali svoje právomoci, vymýšľali si trestnú činnosť iných policajtov a páchali iné zločiny. Sú tu legálne odposluchy, sú tu výpovede agenta. Ak porovnáme dôkaznú situáciu v tomto prípade s dôkaznou situáciou, kde ľudia sedia vo väzbe, tak môžem povedať, že by mali byť okamžite prepustení na slobodu, pretože proti nim nie sú žiadne dôkazy," hovorí Fico vo videu.

Opäť pripomenul kauzu Dušana Kováčika, bývalého špeciálneho prokurátora, ktorého súd poslal do väzenia za 14 rokov za korupciu.

Tiež tvrdí, že prezidentka to urobila z pokynu jej nadriadených. Fico hovorí o svete miliardára Georga Soroša, ktorý „naordinoval už dvoch prezidentov“ na Slovensku. Okrem Čaputovej aj jej predchodcu Andreja Kisku.

„Viete ten Sorosov svet politkov, cudzích záujov, médií a mimovládnych organizácií naordinoval Slovensku už dvoch prezidentov. Dve úplne neznáme osoby, pána Kisku a pani Čaputovú. Kiska rovno chodil do New Yorku do kancelárie Sorosa, aby si preberal pokyny, čo má na Slovensku robiť. V prípade pani Čaputovej je zrejmé, že ju veľmi často navštevuje veľvyslankya Spojených štátov v Bratislave a tá jej dáva pokyny. Úlohou pani Čaputovej je za každú cenu držať túto vládu pri moci, lebo táto vláda vyhovuje cudzím záujmom.“

„Nečudujme sa, že chráni vyšetrovateľov NAKA…, lebo majú likvidovať opozíciu a má to udržať vládu pána Hegera, v podstate Matoviča, pri moci,“ vyhlásil Fico.

Bývalý trojnásobný premiér v tejto súvislosti pripomenl, že prezidentka Čaputová zmarila referendum, podpisuje všetky zákony, ktoré prichádzajú na stôl, presadzuje liberálne hodnoty, je za migrantov, prevzala záštitu za homosexuálov, odpustila výrobcovi narkotík osem rokov z desaťročného odňatia slobody.

„Tak sa potom nečudujme, že chráni aj vyšetrovateľov NAKA, hoci sú obvinení zo závažnej trestnej činnosti, lebo títo vyšetrovatelia majú likvidovať opozíciu a udržať vládu pri moci,“ vysvetlil Fico.

„Slovenskú opozíciu čaká veľmi vážna úloha. Nielenže musíme povaliť túto váhu, ale musíme uvažovať o tom, kto bude nový prezident. Nesmieme dovoliť , aby opäť v ďalších prezidentských voľbách vyhral Sorošov človek, nejaký lokaj, ktorý bude len a len cudzie záujmy hájiť. Musíme nájsť skutočnú, slovenskú autoritu. Autoritu, ktorá bude skutočnou hlavou Slovenskej republiky,“ dodal v závere Fico.

Líder Smeru Robert Fico o úlohe opozície nájsť novú prezidentskú autoritu:

Zdroj: InfoVojna / pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti