VIDEO: Fico: ESET má napojenie na zahraničné spravodajské služby a podporuje narkomana Trubana a daňového podvodníka Kisku

16.08.2019 | 18:24
  5
Predseda strany Smer Robert Fico dnes zvolal tlačovú konferenciu, v ktorej reagoval na vyhlásenia "nových politikov".

Predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico označil zverejňovanie údajnej komunikácie Mariana K. a Aleny Zs. za organizovaný útok na vládnu koalíciu zo strany opozície a firmy Eset. Uviedol to v piatok na tlačovej konferencii.

„O osude tejto krajiny nemôže rozhodovať neoverená sms-ková komunikácia chvastúňa, ktorý sa chvastá pred nejakou ženou," uviedol Fico na margo zverejnených správ.

ESET je napojené na cudzie tajné služby

Predseda Smeru-SD Robert Fico vo svojom vyhlásení kritizoval politikov z Progresívneho Slovenska/Spolu, Za ľudí a KDH.

„Spoločnosti ESET, ktorá je podľa cudzích zdrojov preukázateľne prepojená na zahraničné spravodajské služby, nič nevychádza. Financuje Denník N, ktorý dohromady nik nečíta. Podporovala vznik novej strany Michala Trubana, z ktorého sa vykľul narkoman a díler. Ani Andrej Kiska im nevyšiel, pretože z daňového a pozemkového podvodníka ťažko niečo urobíte. A preto prichádza obdobie eseťáckeho mediálneho lynču. Je to obdobie marca - apríla 2018, kde je dohoda medzi konkrétnymi médiami, politikmi a analytikmi zaútočiť na vládnu koalíciu," povedal Fico.

Pozrite si vo videu TV Pravda, ako Fico zdôvodňuje previazanie spoločnosti Eset na Trubana či Kisku:

Útok na koalíciu

„Mal som konzultáciu s Dankom, Bugár je dnes mimo, tak s nami nebol, a zhodli sme sa, že je to útok na koalíciu,“ povedal Fico na margo zverejňovania sms komunikácie Mariana Kočnera a dnešného vyhlásenia lídrov koalície PS/Spolu, KDH a Za ľudí.

Kto sú noví politici - alternatíva na smiech

Fico si položil otázku, „kto sú to tí noví politici?“ „Beblavý bol vo vláde možno sedem rokov predo mnou, to ja by som bol politické embryo,“ povedal o lídrovi strany Spolu Miroslavovi Beblavom, ktorému odkázal, aby „radšej rozprával, ako jeho rodina privatizovala Palmu a z čoho má rodinný dom“.

„Kiska? Dobre vieme, čo je zač,“ pokračoval v charakteristikách opozičných politikov Fico a o bývalom prezidentovi ešte povedal, že „keby mal pohrebnícvo, ukradol by mŕtvemu aj ponožky“.

Zosmiešňujúco sa vyjadril aj o Michalovi Trubanovi: „Keď je niekto potetovaný a pridajú sa k tomu ešte aj drogy, tak už je nový politik.“ Líder KDH Alojz Hlina by podľa Fica predal aj vlastnú stranu, aby bol vo vláde aj s tými, čo presadzujú registrované partnerstvo.

„Môžem sa len smiať, keď toto má byť alternatíva pre Slovensko,“ dodal Fico.

Pozrite si celú tlačovú besedu predsedu strany Smer-SD Roberta Fica:

 

Eset tvrdenia popiera

Spoločnosť ESET vo svojej reakcii na slová bývalého premiéra uviedla, že nikdy nespolupracovala ani nespolupracuje so zahraničnými spravodajskými službami. Obvinenia zo spolupráce ESET-u alebo kohokoľvek z jej predstaviteľov sa vraj nezakladajú na pravde a doteraz nikto nezverejnil o takejto spolupráci dôkazy. 

„Spoločnosť ESET pomáha orgánom činným v trestnom konaní po celom svete pri odhaľovaní kybernetickej kriminality a chráni tak nielen bežných ľudí, ale aj dôležité verejné inštitúcie. Takúto úspešnú spoluprácu rozvíjame napríklad s európskym policajným úradom EUROPOL a ochotne spolupracujeme aj so slovenskou políciou pri odhaľovaní kybernetickej kriminality," uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa spoločnosti Zuzana Pardubská.

Pokiaľ ide o výroky Fica o tom, že ESET sponzoroval Progresívne Slovensko a potom vznikajúcu stranu Andreja Kisku Za ľudí, Pardubská zareagovala, že ich spoločnosť je "absolútne apolitická" a nikdy nepodporila konkrétneho politika alebo stranu. „Zároveň spoločnosť ESET nevlastní žiadne médium. ESET buduje ekonomiku Slovenska vytváraním vysoko kvalifikovaných pracovných miest, riadnym platením daní, podporou špičkového výskumu a vzdelávania, reprezentovaním Slovenska v zahraničí. Cieľom ESETu je zodpovedné podnikanie," píše sa na záver v reakcii.

Zdroj: etrend.sk / spravy.pravda.sk / ta3.com (1), (2) / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti