VIDEO: Fico: Ako prekryť Trubanovu drogovú kauzu? Pseudokauzou o vplyve Kočnera na políciu

01.08.2019 | 18:30
  2
Predseda Smeru-SD sa vo svojom videoblogu vyjadril, že médiá sa pokúšajú prekryť škandál lídra Progresívneho Slovenska Michala Trubana, ktorý deťom na škole rozprával o svojich drogových excesoch.

Predseda Smeru-SD Robert Fico označil medializované informácie o komunikácii Mariana Kočnera s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom o polícii, SIS či prokuratúre za chabý pokus prekryť informácie o drogových excesoch šéfa Progresívneho Slovenska Michala Trubana.

"Musím tento pokus oligarchov, mocichtivých pánov a nešťastnej redakcie Denníka N označiť za veľmi chabý pokus prekryť to, čo nastváral pán Truban. Ukazuje sa, že tento líder má ďaleko od nového politika," vyhlásil vo videu na sociálnej sieti šéf Smeru-SD.

Poukázal na to, že sa to nestalo prvýkrát. Fico pripomenul kauzu jeho telefonátu s Antoninom Vadalom, ktorý sa podľa neho nikdy neuskutočnil. Médiá podľa neho otvorili túto kauzu v snahe prekryť daňovú kauzu vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. "Ten telefonát nikdy nebol, ale účel svätí prostriedky," poznamenal.

„Médiá sa dnes pokúšajú prekryť škandál lídra PS M. Trubana, ktorý deťom na škole rozprával o svojich drogových excesoch. Keďže ide o obrovský problém, mocní v pozadí slovenskej opozície a médií sa rozhodli vytvoriť pseudokauzu o vplyve M. Kočnera na políciu. Fakty hovoria jasne o opaku. M. Kočner bol prvýkrát obvinený už v lete roku 2017, teda ešte pred vraždou. Dnes sedí vo väzbe a verím, že za vlády strany SMER-SD bude vynesený spravodlivý rozsudok,“ vysvetlil Fico.

 

Truban: Nie ESET, Denník N a Soroš, ale strach z nových politikov

Na jeho slová reagoval šéf Progresívneho Slovenska Michal Truban.

„Podľa Fica a Kaliňáka sa všetci spojili: polícia, prokuratúra, súdy, Denník N, Bödör s Kočnerom a určite aj ESET so Sorošom - len aby prekryli môj joint z výšky. V skutočnosti sa musia v SMERe veľmi báť nových politikov, že ich vymeníme, lebo im padá na hlavu jedna kauza za druhou. Polícia zachytila správy, ktoré potvrdzujú, že Norbert Bödör, ktorého SBS Bonul zarába milióny na štátnych zákazkách od SMERu, zabezpečoval pre Mariana Kočnera lustrácie v policajných evidenciách. Previazanosť politikov SMERu, oligarchov, mafie a bezpečnostného aparátu štátu, o ktorom sme tušili, sa postupne potvrdzuje. V politike musí dôjsť k systémovej generačnej výmene za ľudí novej generácie, ktorí nie sú zaťažení starým systémom, majú vysoké morálne a ľudské kvality a sú pripravení na zásadné zmeny,“ uviedol Truban v reakcii.

Škandalózne odhalenie o prepojení Progresívneho Slovenska na zahraničné tajné služby

Okrem spomínaného drogového škandálu však v súvislosti s Progresívnym Slovenskom existujú omnoho závažnejšie zistenia, ktoré sa týkajú ohrozenia štátu. Portál Fakty a dôkazy pred dvoma týždňami zverejnil článok, v ktorom sa mu podarilo verifikovať prepojenie strany Progresívne Slovensko, ale aj slovenskej prezidentky s osobou / osobami, ktoré majú blízko k zahraničným tajným službám.

Uvedený článok sme na InfoVojne zverejnili včera.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti