VIDEO: Europoslanec Uhrík nebojuje za peniaze pre Slovensko, ale pre Afriku

22.03.2021 | 09:39
  37
Podľa Uhríka sa občania Slovenskej republiky majú skladať na záchranu zúbožených krajín v Afrike, pričom Slováci ju nikdy nekolonizovali.

Europoslanec Milan Uhrík, donedávna oddaná pravá ruka Mariána Kotlebu (ĽSNS), nedokázal odvážne a hrdo ako pravý Slovák, za ktorého sa tak rád pasuje, navrhnúť v pléne Európskeho parlamentu, aby do Afriky posielali peniaze štáty, ktoré ju storočia zotročovali a ťažili z nej.

Podľa Uhríka sa občania Slovenskej republiky majú skladať na záchranu zúbožených krajín v Afrike, pričom Slováci ju nikdy nekolonizovali. Určite by sa tie peniaze v súčasnej situácii viac hodili Slovákom. Toto má byť to Uhríkove presadzovanie slovenských národných záujmov v Europarlamente?

Právnička Judita Laššáková na sociálnej sieti dodala:

KTO CHCE NAŠE FINANČNÉ PROSTRIEDKY POSIELAŤ DO AFRIKY?

Sú chvíle, kedy človek potrebuje zastaviť a vydýchnuť. Tie prichádzajú vtedy, keď človek narazí na niečo prekvapivé. Napríklad niečo také, keď si europoslanec postaví svoju politickú kariéru na tom, že v žiadnom prípade a nikdy a za žiadnych okolností nie je možné, aby finančné prostriedky občanov Európskej únie odchádzali do iných štátov.

Finančné prostriedky, ktoré jednotliví občania svojou tvrdou a namáhavou prácou vytvorili a odviedli do štátnych rozpočtov na rozvoj vlastných štátov. Tieto prostriedky posielať napríklad do Afriky je podľa poslanca Milana Uhríka rozumné. Je nutné dodať, že k tomu následne a možno aj na jeho popud inštitúcie Európskej únie do Afriky zasielajú.

Je naozaj výnimočné, ako nápad pána Uhríka ešte z roku 2019 je už dnes realizovaný a často pretavený do uznesení predkladaných v Európskom parlamente.

Za tento nápad treba pánovi Uhríkovi určite poďakovať. Zmenil stratégiu EÚ. Dokázal, že aj nápad jedného človeka môže nasmerovať prostriedky občanov EÚ do Afriky.Treba ho ešte konfrontovať s tým, či takto naozaj aj hlasuje.

Lebo ak nie, tak chce „celú Afriku do Európy“?

Zdroj: davdva.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti