VIDEO: Ekonomická vlastizrada ako za Dzurindu a Mikloša, reaguje Michelko na Sulíkovo pokus o do-privatizáciu Východoslovenskej energetiky

06.08.2020 | 11:15
  2
Model je jasný vysoko ziskové štátne podniky sa darujú súkromnému investorovi, tvrdí vo svojom videoblogu politický analytik a publicista Roman Michelko.

Znova sa nám vracajú staré časy, ako za Dzurindu, tupá pravicová demagógia znova triumfuje. Vraj aj štátny vlastník je horší, ako ten najhorší súkromný. Takže dnes je snaha doprivatizovať VSE s tým, že za 35 mil. eur s tým, že za to kúpia stratovú paroplynovú elektráreň v Malženiciach.

Model je jasný vysoko ziskové štátne podniky sa darujú súkromnému investorovi a naopak stratové skromné sú vykúpené štátom, aby si súkromné spoločnosti poriadne namastili vrecká.

Dobiehajú nás zločiny Dzurindu a Mikloša, kedy presadili, že strategické podniky sa predávali modelom, minoritný vlastník ale manažérska kontrola. Vďaka tomu sme po x rokoch boli nútený predať vysoko lukratívny Slovak Telekom, keďže minoritný akcionár Deutsche Telecom neumožnil vyplatiť dividendy. Nakoniec tak vláda SR predala Telekom, lebo inak by aj tak z toho nemala nič. Šialene tunelovanie bolo v distribúciách, kde minoritný akcionár si vyberal zisky, cez fiktívne poradenské služby.

Je to dokonalá ekonomická vlastizrada, pokračuje v šľapajach ktoré mu nastavil Dzurinda s Miklošom. Najväčší ekonomický zločin privatizácia SE, možno nebude dokonaná za tejto vlády. Vďaka nebetyčnej neschopnosti talianskych manažérov, sa uzavretie privatizácie posúva až po dokončení dostavby Mochoviec. Nakoniec je memorandum o porozumení, ráta s tým že potom získa štát väčšinu, ale aj tak sa ráta s tým, že súkromný investor EPH Daniel Křetínský získa manažerskú kontrolu. Čaká nás dlhý a ťažký boj s cieľom zabrániť tento scenár. Pokiaľ však v tom čase bude vo vláde Sulík, je to definitívne stratené.

Zdroj: YouTube Roman Michelko

Články súvisiace s tematikou:

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti