VIDEO: Dražovský kostolík pri Nitre zakryli vlajkou EÚ, je za tým šéf KDH Hlina a jeho kampaň do europarlamentu

18.05.2019 | 11:23
  4
Na facebooku zverejnila záber lokálna TV Nitrička. Na sociálnej sieti to väčšina ľudí kritizuje.

Na kostolíku v Dražovciach bola v piatok modrá vlajka EÚ, zakryla celú kultúrnu pamiatku. Večer ju odstránili.

Na facebooku zverejnila záber lokálna TV Nitrička. Na sociálnej sieti to väčšina ľudí kritizuje.

"Ak na to osoby, čo to urobili, nemali povolenie, podáme trestné oznámenie. V každom prípade, bez ohľadu na to, o akú textíliu ide, na kultúrnej pamiatke nemá čo hľadať - aj z hľadiska toho, aby ju pri inštalácii nepoškodili," vyjadril sa Karol z Nitry. Priezvisko zverejniť nechce.

Kampaň Hlinovho KDH do Európskeho parlamentu

Dnes ráno sa nám podarilo skontaktovať s Alojzom Hlinom, predsedom KDH. Potvrdil, že vlajka súvisí s blížiacimi sa eurovoľbami.

"Oficiálne išlo o aktivitu Nadácie Antona Tunegu, ktorá spolupracuje s KDH," povedal politik. Predseda správnej rady aj dvaja ďalší členovia nadácie kandidujú za KDH do Európskeho parlamentu.

"Po západe slnka bola vlajka demontovaná. Všetko bolo robené veľmi citlivo, citlivejšie ani nemohlo byť. Mali sme povolenie od vlastníka - nitrianskeho biskupstva," dodal Hlina.

Symbolika inštalácie na Dražovskom kostolíku?

"Podstata Európy je kresťanská. „Znaky Európy“ sú inšpirované kresťanstvom. Modrá je mariánska farba. Veniec z hviezd je znakom Panny Márie. Máj je mesiac Panny Márie. Pod znakmi Európy je kresťanský duchovný základ. Ak odkryjete znaky Európy, objaví sa kresťanská podstata Európy.Kríž je nezakrytý znakmi Európy," uviedol Hlina na Facebooku.

Dražovský kostolík sa nachádza v Nitre a my sme našli aj video, ktorým bol zakrytý kostolík natočený dronom, tak, ako to chcel Alojz Hlina:

V diskusiách sa objavili komentáre, že toto tragické zakrytie Kostolíka vlajkou EÚ, má byť akási predvolebná kampaň KDH pred eurovoľbami. My už teraz vieme, že to bol absolútne zlý krok a ak za tým stál Alojz Hlina, tak si veľmi KDH nepolepšilo.

Fotogaléria:

Zdroj: mynitra.sme.sk / magazin1.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti