VIDEO: Dokedy ešte bude na čele polície grázel a násilník Kovařík?

26.04.2021 | 09:15
  5
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin reagoval vo svojom videoblogu na zákrok policajného prezidenta proti občanovi bez rúška.

Prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík v športovom outfite nezákonne zakročil voči občanovi Slovenskej republiky v budove Finančnej správy v Banskej Bystrici. O incidente informovala vo svojom článku advokátka JUDr. Adriana Krajníková, ktorá aj zverejnila video.

Na konanie prezidenta Policajného zboru reagoval exminister spravodlivosti Štefan Harabin:

Aký nadriadený, takí podradení.

Za posledné dni bolo vo veľkom diskutované video, v ktorom policajt bije nejakého bezdomovca.

Môžeme sa čudovať, že niektorí policajti fyzicky lynčujú bezbranných občanov, keď ich vrchný náčelník Kovařík verejne robí to isté?

Stalo sa tak  v budove banskobystrickej Finančnej správy, voči človeku, ktorý ani len náznakom nepoužil násilie, ale sa iba verbálne dožadoval a uplatňoval si prirodzené ľudské práva.

Viete si predstaviť, že by som ja ako trestný sudca počas pojednávania na súde fyzickým napadnutím nútil obžalovaného, aby sa priznal k vine, ktorá sa musí dokazovať zákonným spôsobom?

Nemajú mať potom občania obavu, že ich policajti počas výsluchov na polícii budú mlátiť, aby sa priznali dokonca aj k tomu, čo nikdy nespáchali.

Zrejme si bude treba výsluchy na polícii nahrávať, aby sa dosiahla transparentnosť, ako je tomu na súdoch, kde sa už teraz celé pojednávanie nahráva na záznam, ktorý je súčasťou trestného spisu.

To že na prijatie takejto legislatívnej úpravy bolo už včera neskoro, napovedá i umieranie obvinených počas trestného konania vo fáze prípravného konania.

Je to náhoda?

Páni policajti, tí ktorí ste úprimne prisahali na Ústavu a zákony neberte si príklad z grázla Kovaříka.

Násilník nemôže byť Váš vzor.

Slovenská republika, ako členský štát Rady Európy (na rozdiel od viacerých členských krajín Rady Európy, napr. Francúzska i Turecka) cez príslušné štátne orgány, ani len nezačala osobitným podaním proces konania o suspendáciu účinnosti Európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd počas vyhlásenia núdzového stavu na území Slovenskej republiky.

To znamená, že Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd má u nás absolútnu prednosť v otázke aplikácie základných ľudských práv a slobôd občanov pred vnútroštátnym poriadkom, vrátane Trestného zákona a Ústavy aj počas núdzového stavu.

Zdroj: YouTube Štefan Harabin / stefanharabin.blog.pravda.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti