VIDEO: Dôkaz, že Kiska zase klamal, keď o videu so Šuligom tvrdil, že je zostrihané

19.02.2020 | 22:20
  7
Tu máme úsek videa, v ktorom sa Kiska so Šuligom rozprávajú o dvetisíc eurách. Ide o peniaze, ktoré mal Július Sirotský vrátiť Kiskovi. Za túto sumu totiž bývalý prezident kúpil cez Sirotského pozemok vo Veľkom Slavkove, ktorý musel vrátiť popradskému zubárovi Jánovi Francovi.

Hrdinom druhého videa o praní špinavých peňazí pod Tatrami je bývalý prezident Andrej Kiska. Tentoraz popíja kávu a chrúme keksík a rozoberá preferencie svojich súperov či útok osadníkov vo Važci v polovici decembra. Aj na jeho základe sa rozbehla antikampaň voči extrémistom, do ktorej spočiatku aktívne zasahovala aj nová Kiskova strana.

Kiska podľa videa vedel, že pozemok je kradnutý


Najzaujímavejší je však samotný začiatok záznamu. Kiska sedí na káve s osobou, s ktorou si tyká a jej hlas sa podobá hlasu Michala Šuligu. Je to ten Šuliga, ktorý sa vo videu, zverejnenom minulý týždeň, rozprával s Milanom Reichelom o pozemkoch vo Veľkom Slavkove. Jeden vlastnil aj Kiska a na základe súdneho rozhodnutia ho musel vrátiť popradskému zubárovi Jánovi Francovi. Podľa tohto videa Kiska mal vedieť, že pozemok bol "osvedčený“ – čiže ako trefne povedal Šuliga v rozhovore – ukradnutý.

Kiska priznal, že sa so Šuligom stretol, sedeli v kaviarni a rozprávali sa. Potvrdil, že video je pravé, ale zostrihané.

V najnovšej nahrávke sa Šuliga s Kiskom rozprávajú o nezrovnalostiach pri zmluvách. Z ich slov možno porozumieť, že Kiska mal niekde vypovedať, pravdepodobne na polícii, že zmluvy podpísal v inom čase, ako je uvedené na papieri.

V ďalšej časti sa rozprávajú o dvetisíc eurách. Ide o peniaze, ktoré mal Július Sirotský vrátiť Kiskovi. Za túto sumu totiž bývalý prezident kúpil cez Sirotského pozemok vo Veľkom Slavkove, ktorý musel vrátiť Francovi. Z rozhovoru vyplýva, že Sirotský nemá toľko peňazí.

Či sú kradnuté alebo neukradnuté. Keď osvedčené, tak ukradnuté ...

Kiska tvrdí, že stretnutie súviselo s jeho žiadosťou o mimosúdne vyrovnanie, ktorú poslal Sirotskému. Ten je v celej kauze považovaný za bieleho koňa, ktorý mal byť iba papierovým sprostredkovateľom medzi predávajúcou firmou a Kiskom.

„Od pána Sirotského, lebo od neho som kúpil pozemok, som v mimosúdnej dohode požiadal, aby mi dvetisíc eur vrátil. Ozval sa pán Šuliga, ktorý sa chcel so mnou stretnúť a vyžadoval odo mňa tie peniaze. Povedal mi, že Sirotský nemá týchto dvetisíc eur, aby som mu tie peniaze zabezpečil. Jasne som povedal, že tohto človeka nebudem dostávať do finančných problémov. Pán Šuliga chcel odo mňa tieto peniaze vylákať. Nikdy som mu ich nedal,“ zdôraznil Kiska s tým, že od Sirotského tieto peniaze naďalej očakáva.

„Či sú kradnuté alebo neukradnuté. Keď osvedčené, tak ukradnuté. Koľkí majú v Tatrách také pozemky, aj oveľa väčšie. Keby si nebol prezident, každý na to s*re, je tak?“ hovorí na videu Šuliga, pričom Kiska proti takejto interpretácii vôbec nenamieta.

Exprezident síce stretnutie a rozhovor so Šuligom potvrdil, hovorí však, že video bolo účelovo zostrihané. So Šuligom sa podľa vlastných slov spoznal na základe inzerátu, na ktorý údajne odpovedal, keď si s bývalou manželkou kupovali pozemok na stavbu rodinného domu.

Viac v článku TU.

 

Dôkaz, že video nie je zostrihané

YouTuber Luboš Hrica uvedený úsek podrobil zvukovej analýze:

„Andrej Kiska robí na tlačovke dojem, že časť videa, v ktorej sa dahadujú o 2000 €, ktoré mal dať Šuligovi je vystrihnutá, pretože na tlačovke tvrdí, že mu ich odmietol dať.

Chcel som mu aspoň raz veriť, pretože chápem špinavosti hlavne v tomto predvolebnom období, ale nedalo mi....

Tu máme úsek videa, v ktorom sa rozprávajú práve o tých 2000 euro. Pesnička v pozadí, ktorá je púšťaná z reproduktorov v bare sa volá Rockin Around The Christmas Tree. Na to, aby sa zistilo, či je tento úsek strihnutý, som vsadil originál pesničku (stopa bledomodrej farby), aby sa dala porovnať s tou v pozadí. Na originál pesničke som na začiatku zvýšil zvuk a na konci ho znížil tak, aby bolo počuť prelínanie. Pesničky sa prelinajú na milisekundu, čiže žiadny strih v tomto úseku kde sa bavia o 2000 eurách nie je,“ uviedol Hrica

Pozrite si audio-video analýzu:

Zdroj: YouTube Lubos Hrica / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:

 



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti