VIDEO: Covidkon: Hematológ MUDr. Ján Lakota, CSc.: Nežiaduce účinky očkovania proti SARS-CoV-2 a ich patofyziologické vysvetlenie

30.01.2022 | 15:20
  1
1. Česko-Slovenská konference Covid-19. Špičkoví vědci, kliničtí lékaři a právníci z ČR a Slovenska se scházejí, aby sdíleli aktuální poznatky o Covid-19 a jeho medicínských a společenských dopadech.

Hematológ MUDr. Ján Lakota, CSc. na 1. ČS konferencii covid-19 popisuje niektoré klinické patologické fenomény, ktoré sa vyskytujú pri očkovaní proti vírusu SARS CoV-2 a ktoré sa pri iných druhoch „klasických“ vakcín doteraz nevyskytli, resp. boli pozorované extrémne zriedkavo. Pochopenie patofyziológie daných procesov umožňuje vysvetlenie klinických obrazov ako aj ich možnú kauzálnu liečbu. V prezentácii budú spomína niektoré z nich, predovšetkým poruchy kardiovaskulárneho, nervového a imunitného systému.

MUDr. Ján Lakota, CSc.:

Ján Lakota je špecialista hematológie a transfúznej medicíny. Absolvent Univerzity Komenského v Bratislave a rady zahraničných stáží. V roku 2004 uskutočnil prvú autológnu transplantáciu na svete ex vivo expandovanými mezenchymálnymi kmeňovými bunkami intrakoronárne u pacientov s ischemickou kardiomyopatiou. V súčasnosti pôsobí vo výskumných pozíciách na niekoľkých pracoviskách, vrátane Biomedicínskeho centra a Centra experimentálnej medicíny Slovenskej akadémie vied.

Celá konferencia TU.

Zdroj: Nadační fond Svědomí národa


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti