VIDEO: Český miliardár Radim Passer „testoval“ na nemeckej diaľnici svoje auto, ktorým dosiahol rýchlosť vyše 410 km/h. Nemecká polícia ho pre rýchlu jazdu vyšetruje

24.01.2022 | 19:25
  12
Policajná hovorkyňa povedala, že takéto správanie "bolo nezodpovedné" aj napriek tomu, že na väčšine diaľnic v Nemecku je neobmedzená rýchlosť.

Český miliardár Radim Passer testoval na diaľnici medzi nemeckými mestami Berlín a Hannover svoj automobil Bugatti Chiron, pričom dosiahol rýchlosť viac ako 410 kilometrov za hodinu.

Podnikateľ zverejnil videozáznam zo svojej jazdy na serveri YouTube. Uviedol pritom, že nahrávka vznikla minulý rok na 10 kilometrovom rovnom úseku diaľnice s tromi jazdnými pruhmi, kde bola dobrá viditeľnosť. "Bezpečnosť bola prioritou," uviedol.

Titulky zapnete tlačidlom "CC" v lište videa:

Nemecká polícia sa začala zaoberať nebezpečnou jazdou českého miliardára Radima Passera, ktorý testoval na diaľnici medzi mestami Berlín a Hannover svoj luxusný športový automobil Bugatti Chiron. Policajná hovorkyňa uviedla, že Passer je vyšetrovaný pre "nelegálne pouličné preteky" a muži zákona už prípad postúpili na prokuratúru. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Nemecká polícia zároveň zverejnila na internete video z tejto rýchlej jazdy.

Tachometer ukázal v jednom momente rýchlosť až 417 km/h. Policajná hovorkyňa pre DPA povedala, že takéto správanie "bolo nezodpovedné" aj napriek tomu, že na väčšine diaľnic v Nemecku je neobmedzená rýchlosť. Nemecké ministerstvo dopravy ešte minulý týždeň uviedlo, že "odmieta akékoľvek správanie sa v cestnej doprave, ktoré vedie alebo môže viesť k ohrozeniu používateľov cestných komunikácií".

Podľa magazínu Forbes je Passer 33. najbohatším Čechom –jeho majetok má hodnotu takmer 300 miliónov eur.

Tento 58-ročný podnikateľ a developer už v minulosti podobne "testoval" svoje vozidlo Bugatti Veyron. V roku 2015 pri tom dosiahol rýchlosť 402,5 kilometra za hodinu, čo bola vtedy vôbec najvyššia nameraná rýchlosť na verejnej diaľnici.

Radim Passer je taktiež zakladateľom kresťanského združenia Maranatha. Sériu jeho 27 biblických prednášok, v ktorých predstavuje predovšetkým osobu Ježiša Krista, si môžete pozrieť TU alebo na jeho YouTube kanáli TU.

Zdroj: topky.sk / InfoVojna / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti