VIDEO: Čašníčka segregovala zákazníkov požadovaním potvrdenia o očkovaní. Hostia stratili nervy a napadli ju

18.09.2021 | 19:59
  16
Pred vchodom do reštaurácie v New Yorku sa strhla bitka medzi nespokojnými hosťami a čašníčkov praktizujúcou apartheid voči nezaočkovaným.

Newyorská polícia zadržala troch turistov z Texasu, ktorí napadli čašníčku v reštaurácii po tom, ako si od nich vyžiadala potvrdenie o očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Z videozáznamu, ktorý nahral jeden z okoloidúcich, je jasné, že bitku sa pokúsili ukončiť aj ďalší hostia reštaurácie.

Podľa NBC News útočníci servírku opakovane udierali päsťou a roztrhli jej náhrdelník. Jedného poraneného museli previezť do nemocnice. Polícia zaistila troch podozrivých vo veku 21, 44 a 49 rokov.

Mesto New York je jedným z prvých veľkomiest v Spojených štátoch, ktoré zaviedlo povinnosť zábavných a reštauračných služieb a fitness centier vyžadovať od zákazníkov pri vstupe doklad o očkovaní. Podniku, ktorý by nariadenie nerešpektoval, hrozí pokuta vo výške 1000 amerických dolárov (852 eur).

Podľa oficiálnych údajov sú dve tretiny obyvateľov 8-miliónového New Yorku zaočkované aspoň jednou dávkou vakcíny proti koronavírusu.

Zdroj: info.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti