VIDEO: Čaputová ako podporovateľka totalitných covid-opatrení, obhajkyňa zločineckej skupiny v NAKA, šíriteľka nenávisti voči Rusku a cenzorka nepohodlných informácií hovorila o slušnosti, rešpekte, demokracii a potrebe odmietnuť nenávisť

23.02.2022 | 19:30
  66
Prezidentka Slovenskej republiky vo svojom vyhlásení odtrhnutým od reality potvrdila svoje nedávne slová, že nerozumie krajine, v ktorej žije. Zuzana Čaputová dlhodobo nerešpektuje vôľu občanov a ignoruje nálady v spoločnosti.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzýva na odmietnutie nenávisti. Apeluje, aby slušnosť na Slovensku ostala normou. V posledných týždňoch je podľa nej v spoločnosti cítiť, že sa Slovensko vydalo cestou, z ktorej nemusí byť návratu, pretože za ňou sú už len fyzické útoky a hrubosť vo verejnom priestore. Hlava štátu adresovala výzvu Slovákom spolu s viac ako 30 osobnosťami z rôznych sfér spoločenského života.

"Vidíme, že zachádzame priďaleko, keď sa ľudia, ktorí s najlepším vedomím robia svoju prácu, nemôžu cítiť bezpečne ani doma. Lekári, vedci, policajti, záchranári, politici, poslanci," skonštatovala prezidentka.

Ako upozornila, snaha zastrašovať alebo trestať názorových oponentov opúšťa územie demokratických pravidiel. Hovorí o útoku na súdržnosť spoločnosti a riziko snahy o nastolenie nedemokratického či priamo totalitného režimu. Slovákov vyzvala preto prezidentka k vzájomnému rešpektu. Treba podľa nej urobiť všetko pre dosiahnutie zmieru.

Rôznosť postojov by ľudia podľa prezidentky mali vnímať aj ako príležitosť. "V spoločnosti platí to, čo v rodinách a v medziľudských vzťahoch, problémy neprerastú do krízy, kým o nich dokážeme so vzájomným rešpektom hovoriť. Lebo, keď spolu hovoríme, nielenže počujeme iný názor, ale hlavne vidíme za ním človeka," uviedla Čaputová.

Celé vyhlásenie prezidentky Čaputovej si môžete pozrieť TU.

 

Prepis vyhlásenia prezidentky Zuzany Čaputovej:

Venujme, prosím, spoločne chvíľu nášho času zamysleniu o situácii na Slovensku. Všetci spolu máme za sebou veľmi ťažké časy, prechádzame z jednej krízy do druhej a na mnohých dopadajú veľmi bolestne. Strata blízkych, zamestnania, chudoba, obavy o bezpečnosť, rôzne obmedzenia ublížili mnohým.

Mnohí z vás cítia frustráciu a potrebujete mať uistenie, že štát vám v ťažkej situácii pomôže. Je pochopiteľné, že ak sa tak vždy nedeje, môžu tieto pocity vyústiť do hnevu. Ale nikdy by nemali smerovať k nenávisti, lebo tá nie je riešením.

Najmä v posledných týždňoch v našej spoločnosti cítiť, že sme sa vydali na cestu, z ktorej nemusí byť návratu. Lebo za ňou sú už len fyzické útoky a hrubosť vo verejnom priestore.

Vidíme, že zachádzame priďaleko, keď sa ľudia, ktorí s najlepším vedomím robia svoju prácu, nemôžu cítiť bezpečne ani doma. Lekári, vedci, policajti, záchranári, politici, poslanci.

Snaha zastrašovať alebo trestať názorových oponentov opúšťa územie demokratických pravidiel. Je útokom na súdržnosť spoločnosti a môže predznamenávať snahu o nastolenie nedemokratického či priamo totalitného režimu.

Preto, prosím, odmietnime spoločne nenávisť, kým je čas. Som presvedčená o tom, že slušnosť musí na Slovensku zostať normou.

My všetci sme občania Slovenska. Môžeme spolu nesúhlasiť, môžeme si nerozumieť, ale rešpektujme sa. My všetci sme jedna ľudská rodina. To, čo v tejto dobe potrebujeme, je zmier. Musíme preto urobiť všetko, čo je v našich silách.

Máme za sebou mnohé krízy a potrebujeme sa pozerať dopredu. Vnímajme rôznosť našich postojov ako niečo, čo nás nielen rozdeľuje a zaťažuje, ale čo je zároveň príležitosťou. Berme ju nie ako dôvod pre nepriateľstvo, ale ako privilégium demokracie. V spoločnosti platí to, čo v rodinách a v medziľudských vzťahoch – problémy neprerastú do krízy, kým o nich dokážeme so vzájomným rešpektom hovoriť. Lebo keď spolu hovoríme, nielenže počujeme iný názor, ale hlavne, vidíme za ním človeka.

Práve toto sa za posledné dva roky zmenilo a osobnú komunikáciu vytláčajú pokriky v online priestore, umocnené algoritmami sociálnych sietí.

Nemyslím tým formálnu hru na dialóg, žiaľ nie každý sa o debatu naozaj uchádza. K demokratickej debate totiž nepatrí ponižovanie oponenta a už vôbec nie používanie klamstva ako argumentačnej pomôcky.

Demokracia dnes opäť potrebuje aktívnu, pulzujúcu občiansku spoločnosť. Veďme dialóg vo svojich susedstvách, komunitách, vo svojich mestách a aktualizujme si vlastné argumenty o tom, kto sme, kam patríme, prečo sme demokrati a prečo si ceníme hodnoty, ktoré si ceníme. Začnime každý tam, kde sme a robme to, čo môžeme urobiť. V takomto dialógu budem oveľa intenzívnejšie pokračovať aj ja.

Nestrácajme nádej. Je v nás. Je v našom odhodlaní, vytrvalosti, vzájomnej dôvere a slušnosti. Nádej je rozhodnutím nevzdať sa. Je to dôvera v potenciál, ktorý máme pomôcť naplniť. Nádej je odhodlanie vykročiť naproti silnému vetru s dôverou, že bude lepšie.

Každého, komu záleží na našom Slovensku, prizývame k tomuto úsiliu.

Prezidentka prehrávajúca informačnú vojnu, odtrhnutá od reality, krajiny a jej občanov

Prezidentka Slovenskej republiky vo svojom od reality odtrhnutom vyhlásení, za účasti bývalých a súčasných spolupracovníkov a sluhov amerického miliardára Georgea Sorosa (expremiérky Ivety Radičovej, bývalej veľvyslankyne v Poľsku Magdy Vášaryovej, bývalého veľvyslanca v USA Martina Bútoru, ako aj kľúčovej postavy mimovládneho sektora na Slovensku Pavla Demeša), potvrdila svoje nedávne slová, že nerozumie krajine, v ktorej žije, dlhodobo nerešpektuje vôľu jej občanov, ignoruje nálady v spoločnosti a nie je schopná pochopiť frustráciu a hnev slovenskej verejnosti, ktorá je za ostatné dva roky svedkom bezprecedentných totalitných obmedzení ľudských a občianskych práv v mene boja s koronavírusom, rozkladu právneho štátu, na ktorý poukazujú mnohí advokáti, prokurátori aj sudcovia, permanentných snáh obmedzovať slobodu prejavu, ako aj snáh prisluhovačov vojensko-priemyselného komplexu a globálneho kriminálneho Syndikátu podnecovať vojnu s Ruskom.

Prezidentka Slovenskej republiky taktiež ignorovala vôľu viac ako 600-tisíc obyvateľov Slovenska, ktorí sa podpísali pod petíciu za uskutočnenie referenda za predčasné voľby.

Slovensko bolo svedkom toho, ako skupina podozrivých vyšetrovateľov NAKA brutálnym spôsobom manipulovala trestné konania, čoho dôsledkom za doteraz neobjasnených okolností zomrel vo väzbe bývalý prezident Policajného zboru SR generál Milan Lučanský. Čaputová namiesto toho, aby odsúdila pokračujúcu politizáciu polície, ktorá sa spreneverila svojmu poslaniu a plní politickú objednávku súčasného režimu v boji proti opozícii, sa zastala podozrivých príslušníkov Policajného zboru SR. Viac v článku TU.

Zuzana Čaputová rovnako ignoruje aj nálady v spoločnosti a zo všetkých síl sa usilovala čo najskôr schváliť okupačnú dohodu s USA, ktorú väčšina Slovákov odmieta. Viac v článku TU.

Prezidentka sa taktiež so svojimi blízkymi spolupracovníkmi a servilnými redaktormi korporátnych médií zhostila role cenzorky, ktorá vysvetľuje a poučuje slovenskú verejnosť o tom, čo sú dezinformácie a dáva patenty na rozum a jedinú "správnu" pravdu. Viac v článku TU.

Dokonca sa vyjadrila, že „kým nebude povinné očkovanie, tak by mohlo byť povinné vypnúť internet“. Viac v článku TU.

Hlava štátu koncom novembra 2021 vlastným občanom ako nesvojprávnym osobám odkázala, aby prestali tliachať o covide a poslúchali odborníkov. Viac v článku TU.

Čaputová na sklonku decembra 2021 šokovala celé Slovensko keď vyhlásila, že ju nezaujíma názor 5,5 milióna Slovákov na riešenie situácie spojenej s infekciou Covid-19. Viac v článku TU.

Prezidentka Zuzana Čaputová pokračuje v protiruskej hystérii napriek tomu, že podľa najnovšieho prieskumu väčšina Slovákov označila USA a NATO za zodpovedných z vyvolávania napätia s Ruskom. Viac v článku TU.

Rovnako ignoruje fakt, že viac ako polovica Slovákov odmieta spoluprácu s USA aj okupačnú dohodu a až 64 percent ľudí odmieta na našom území americké vojská. Viac v článku TU.

Je tiež známa svojou podporou totalitných korona-opatrení a agresívnou vakcinačnou propagandou. Navyše ako hlava štátu namiesto zmierňovania napätia v spoločnosti, svojimi aktivitami a servilnou zahraničnou politikou voči USA, prispieva k eskalácii konfliktu s Ruskom, podporuje vojnové aktivity zločincov stojacich za stupňovaním napätia vo svete a rozdeľuje slovenskú spoločnosť, ktorá je nielen proti vstupu cudzích vojsk na naše územie, ale rovnako dôrazne odmieta aj konflikt s Ruskou federáciou.

Zdroj: info.sk / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti