VIDEO: Blaha vyhral ďalší súdny spor s vlastníkmi Denníka N - s milionármi z ESET-u ohľadne spájania tejto IT spoločnosti s americkou CIA, za čo na neho podali žalobu na súd

19.01.2022 | 18:10
  24
Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha priblížil občanom aj svojim fanúšikom rozhodnutie Ústavného súdu SR.

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) nemusí zmazať svoje statusy na sociálnej sieti týkajúce sa údajného ovplyvňovania parlamentných volieb 2020 spoločnosťou ESET. Krajský súd (KS) Bratislava ešte v máji 2021 zamietol neodkladné opatrenie, o ktorom rozhodol Okresný súd (OS) Bratislava I, ktorý vo februári 2020 vydal neodkladné opatrenie, že Blaha musí zmazať svoje statusy a je povinný zdržať sa akýchkoľvek klamlivých tvrdení týkajúcich sa tejto témy.

Spoločnosť ESET podala v tejto súvislosti začiatkom júla 2019 aj žalobu. V spore s poslancom Smeru-SD sa domáhala ochrany svojej dobrej povesti. Blaha o tom vtedy informoval na sociálnej sieti.

"Odvolací súd rozhodol, že zasiahnutie do mojej slobody prejavu je neprimerané aj preto, že mrzačí demokratický proces, keďže ako politik zastupujem svojich voličov," reagoval vtedy Blaha na sociálnej sieti.

Tentokrát Blaha najnovšie zverejnil verdikt Ústavného súdu SR a pripomenul politickú a mediálnu angažovanosť predstaviteľov ESET-u, za ktorej odhalenie bola na neho podaná predmetná žaloba.

Viac vo videu:

Zdroj: YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti