VIDEO: Blaha nazval premiérovu ženu bielou kobylou. Matovič na neho vytiahol príbeh, ako „mydlil“ barana

25.09.2020 | 09:39
  36
Spor sa týkal masívne medializovanej kauzy ohľadne údajnej investície 10 miliónov eur zo strany Pavlíny Matovičovej vo finančnej skupine Arca.

Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha včera v Národnej rade o premiérovej manželke so zreteľom na jej údajnú investíciu v Arca Capital povedal, že je biela kobyla. Matovič dôveryhodnosť tejto informácie prirovnal k mailu o Blahovi, ktorý svojho času dostal. Písalo sa v ňom, že politik mal pod vplyvom alkohol sexuálny styk s baranom a teda, že ho „mydlil“.

Ostré verbálne roztržky medzi zákonodarcami nie sú v našom parlamente ničím výnimočným. Vo štvrtok však jedna z nich prekvapila mnohých a neudiala sa medzi nikým iným ako podpredsedom Smeru Ľubošom Blahom a premiérom Igorom Matovičom, ktorí sú známi svojimi ostrými slovníkmi.

Spor sa týkal masívne medializovanej kauzy ohľadne údajnej investície 10 miliónov eur zo strany Pavlíny Matovičovej vo finančnej skupine Arca. Predseda vlády tvrdí, že investícia v troch zmenkách dosiahla výšku 600-tisíc eur.

Matovičova žena je vraj biela kobyla

Podľa Blahu existuje vážne podozrenie, že manželia Matovičovci investovali 10 miliónov eur do pochybnej spoločnosti za šesťpercentný úrok. To podľa neho znamená, že by mohli mať na úrokoch 600-tisíc eur a vraj nevedia vyvrátiť, že boli zvýhodnení. Blaha tiež nazval Pavlínu Matovičovú „bielou kobylou“.

„Vy sa hanbíte pýtať Pavlínky na 600-tisíc eur. Vy arogantne takýmto spôsobom reagujete na oprávnené otázky spoločnosti. Pán premiér, vy sa naozaj nehanbíte?“ pokračoval opozičný politik a zopakoval svoje facebookové tvrdenia, že Igor Matovič sa celý život schováva za „sukne žien“.

„Vy sa celý život schovávate za sukne žien. Schovávali ste sa za sukňu mamičky, keď ste páchali daňové podvody, schovávali ste sa za sukňu babičky, keď ste sa snažili predať svoju firmu, za sukňu kamarátky, keď vám robila plagiát a teraz sa schovávate za sukňu Pavlínky. Nie je to zbabelé?“ vytýkal Blaha.

Blaha „mydlil” barana

Matovič ho v reakcii na to nazval primitívom a snažil sa na bizarnom príklade smerákovi vysvetliť, že na útoky podobného druhu treba dôkaz. „Teraz to vôbec neberte osobne, ale poviem vám, akú som získal informáciu o vás. Dávam si vopred otázku, že či by som od vás mal očakávať, aby ste predložili nejaký dôkaz,“ začal premiér.

Pokračoval s tým, že pred dvomi alebo tromi rokmi dostal dlhý email od človeka, ktorý hovoril, že bol spolužiakom Ľuboša Blahu. „A popisoval mi tam situáciu, ako ste boli na nejakej skúške, bakalárka to bola alebo niečo také. A potom ste si išli niečo popiť celý šťastní po skúške. A potom ste išli okolo nejakej záhrady a bol tam nejaký baran. A vy ste preskočili a vraj ste mydlili toho barana,“ šokoval premiér. Výraz „mydlil barana“ bol pritom použitý v dávnej reportáži TV Joj spred niekoľkých rokov a medzičasom takpovediac zľudovel.

Vzápätí sa politika Smeru pýtal, či by bolo morálne, aby po Slovensku šíril, že Blaha mal v podnapitom stave sexuálny styk s baranom, a či si uvedomuje absurdnosť tejto situácie. „Čiže odporúčam vám do budúcna, ak nechcete, aby si ľudia na Slovensku pýtali dôkazy, že ste teda toho barana nemydlili, tak skúste nabudúce, keď moralizujete, mať v ruke aspoň jeden dôkaz o nemorálnom správaní človeka,“ uzavrel.

Zdroj: dennikslovensko.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti