VIDEO: Bezradný Slovák - Rómovia mu nelegálne obsadili pozemok

16.06.2019 | 21:00
  28
Poslanec ĽSNS Milan Mazurek prináša nový príbeh majiteľa pozemku, ktorý mu zabrali nelegálne Rómovia.

„Pred pár dňami som navštívil obec Jarovnice, odkiaľ ma kontaktoval jeden z jej obyvateľov, ktorý už dlhé roky doslova bojuje o prežitie na svojom vlastnom dvore! Asociáli, ktorých osada sa rozprestiera pozdĺž jeho vlastného pozemku mu ničia život a snažia sa ho vyštvať z vlastného domu.“ uvádza poslanec Mazurek.

Majiteľ pozemku zažíva tento teror podla jeho slov od revolúcie, kedy začali vládnuť progresívnejšie metódy práce s neprispôsobivými obyvateľmi.

Mazurek ďalej informuje o ťažkých podmienkach života majiteľa pozemku „Oplotenie mu postupne rozobrali a odniesli do zberných surovín, zničili mu celú úrodu a časť dvora, ktorú kedysi využíval na poľnohospodárske účely dnes slúži ako toaleta pod šírim nebom pre obyvateľov osady! Osobne som videl ako mu asociál vykonáva potrebu priamo uprostred jeho vlastného pozemku a majiteľ sa na to musel iba so slzami v očiach, bezmocne pozerať!

Okrem toho všetkého mu ničia jeho ovocný sad, ktorý si zatiaľ ešte chráni tak, že ho celý obalil ostnaným drôtom a rôznymi tŕňovými rastlinami. Ani to ich však nezastaví… Plot prestihnú, podkopú a zničia jeho stromy, aby ukojili svoj chviľkový hlad. Na plote tiež pália rôzne predmety, aby sa dostali k železu v ich vnútri.

Keď sme tam situáciu točili, tak do nás z diaľky hádzalo množstvo nevychovaných školopovinných detí (v piatok doobeda) kamene a ukazovali nám hanlivé gestá.

Polícia nekoná, prokuratúra si problém prehadzuje ako horúci zemiak a starosta, ktorý je v Jarovniciach sám tiež z radov osadníkov a jeho dom je len pár metrov od domu dotyčného pána, neurobil nič preto, aby boli čierne stavby na jeho pozemku zbúrané. Práve naopak, svojich spoluobčanov si chráni.

Všetci asi čakajú, kým pána neuštvú na smrť alebo nepredá dom, v ktorom vyrástol aj s obrovským pozemkom za bagateľ nejakému osadníkovi, ktorý z neho postupne spraví rovnakú dieru plnú odpadkov a výkalov, v akej ich tam žije už viac ako 6 000.

Ľudová strana Naše Slovensko však tento problém len tak nenechá a obuje sa do neho naplno. Budeme interpelovať ministra spravodlivosti, ministerku vnútra, podáme podnet verejnej ochrankyni práv, sťažnosť na prokuratúru a sám sa pokúsim stretnúť so starostom, aby mi vysvetlil, prečo si niekto môže len tak beztrestne stavať čierne stavby na cudzom pozemku a on s tým nič nerobí.

Keby bola v NR SR prijatá novela trestného zákona, ktorú sme navrhovali už niekoľko krát, tak by tento problém vôbec nemusel nastať. Majiteľ pozemku by iba ohlásil zámer zbúrať čiernu stavbu, ktorá je na jeho pozemku a polícia by bola povinná poskytnúť mu v tejto činnosti (vzhľadom na zrejmé nebezpečenstvo) súčinnosť. Náklady na búranie by boli následne vymáhané od osoby zodpovednej za čiernu stavbu. Bohužiaľ však poslanci NR SR zo štandardných strán odmietajú prijať čokoľvek dobré a zmysluplné, čo do NR SR predložíme a nechávajú tak obyvateľov Slovenska v bezprávi a zúfalstve.“

 

Zdroj: magazin1.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti