VIDEO: AstraZeneca bez hanby priznala vedomosť o vedľajších účinkoch svojej vakcíny

19.02.2021 | 17:41
  6
Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca zároveň bagatelizuje závažnosť vedľajších účinkov očkovacej látky.

Britsko-švédska farmaceutická spoločnosť AstraZeneca vo štvrtok uviedla, že nevie o žiadnych závažných alebo neočakávaných vedľajších účinkoch svojej očkovacej látky proti koronavírusu, a zdôraznila svoje prísne normy kvality. Zároveň dodala, že vakcína sa používa vo vyše 50 krajinách. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

V Nemecku správy o vedľajších účinkoch - a obavy o dostatočnú účinnosť vakcíny - viedli niektorých ľudí k tomu, že v posledných dňoch odmietli vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od firmy AstraZeneca. Niektorí ľudia sa po vpichnutí dávky sťažovali na nepriaznivé reakcie, niekedy si dokonca museli vziať dovolenku z dôvodu pracovnej neschopnosti. To vyústilo aj do nárastu rušenia termínov na zaočkovanie, pretože ľudia majú z vakcíny obavy.

"V súčasnosti sú hlásené reakcie také, aké sme na základe dôkazov zhromaždených z nášho programu klinických testov očakávali," uviedol pre DPA hovorca firmy AstraZeneca. Ide o prejavy ako dočasná bolesť a citlivosť v miestne vpichu, mierne bolesti hlavy, únava, triaška, horúčka, malátnosť a bolesť svalov.

Väčšina príznakov trvá jeden deň po očkovaní a ich výskyt je po druhej dávke vakcíny oveľa menej pravdepodobný, doplnil hovorca.

"Nie sú žiadne potvrdené vážne, škodlivé udalosti súvisiace s očkovaním vakcínou proti covidu od AstraZenecy," povedal hovorca a dodal, že spoločnosť situáciu pozorne monitoruje.

V priloženom článku a videu sa dozviete viac, čo obsahuje vakcína farmaceutickej firmy AstraZeneca.

VIDEO: Balení vakcíny na COVID-19 od firmy AstraZeneca:

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti