VIDEO: Antirúškari museli za trest kopať hroby obetiam koronavírusu

19.09.2020 | 10:45
  7
V Indonézii exemplárne potrestali niekoľko hriešnikov, ktorí cez nariadené opatrenia proti koronavírusu nemali nasadenú rúšku.

Na pomerne neobvyklý a drsný trest pre odporcov rúšok prišli v Indonézii. Miestne úrady nariadili ôsmich ľuďom, ktorí porušili nariadenie o zakrývanie nosa a úst, kopať hroby obetiam ochorení covid-19. Informoval o tom server The Jakarta Post.

V provincii Východná Jáva exemplárne potrestali niekoľko hriešnikov, ktorí cez nariadené opatrenia proti koronavírusu nemali nasadenú rúšku.

Boli im nariadené manuálne práce na cintoríne, píše server echo24.cz. "V súčasnej dobe sú k dispozícii iba traja hrobári, takže som si povedal, že by som mohol týchto ľudí dať s nimi do práce," komentoval to miestny politik Suyono.

"Dúfajme, že to bude mať odstrašujúci účinok proti porušovaniu nariadenia," dodal.

Žiadny z potrestaných nebol nútený so samotnými mŕtvolami manipulovať. Na obmedzenie rizika šírenia ochorenia je manipulácia s telami povolená iba miestnym zdravotníckym pracovníkom, ktorí nosia celotelové ochranné pomôcky.

Podľa najnovších údajov Indonézia zaznamenala už viac ako 229-tisíc prípadov nákazy koronavírusu.

Denný nárast nakazených bol v utorok 15. septembra 3 507 prípadov. Celkovo v súvislosti s covidom-19 v Indonézii zomrelo 9 100 ľudí.

Zdroj: konzervativnyweb.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti