VIDEO: Ako slovenskí lekári liečili vojakovi komplikácie spôsobené koronavírusom Ibalginom a Paralenom a potom zomrel

22.02.2021 | 18:08
  23
O šokujúcom prípade informovala dňa 22. februára 2021 v živom vysielaní na InfoVojne manželka zosnulého príslušníka Ženijného práporu Sereď - rotného Juraja Kemlágeho.

Lekári Ibalginom a paralenom liečili covid-19 a zápal pľúc príslušníka Armády SR. V 39,5 stupňových horúčkach ho nechali desať dní na samotke v karanténnom centre v Lešti.

Juraj Kemláge - rodák z Nitry zomrel len deň pred jeho narodeninami. Mal 35 rokov. V ozbrojených silách pôsobil od roku 2005.

O šokujúcom prípade informovala dňa 22. februára 2021 v živom vysielaní na InfoVojne manželka zosnulého príslušníka Ženijného práporu Sereď - rotného Juraja Kemlágeho.

Bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin v tejto súvislosti hovoril o trestnoprávnej zodpovednosti konkrétnych osôb, ktorí asistovali na jeho smrti.

Viac sa dozviete po vypočutí relácie:

Odpoveď Generálneho štábu SR na 15 otázok vdovy po vojakovi Armády Slovenskej republiky:

Odpoveď Úradu hlavného lekára OS SR:

Vojenská podporná nadácia prosí ľudí o pomoc

O úmrtí Juraja Kemlágeho informovala na sociálnej sieti aj Vojenská podporná nadácia.

"O jeho kvalitách hovorí tak odborná kvalifikácia potápača a muničiara, poltucet absolvovaných odborných kurzov, viaceré vyznamenania, ako aj dvojnásobné nasadenie v operácii ISAF v Afganistane. Aktuálne sa pripravoval na ďalšie nasadenie v Bosne a Hercegovine. Bohužiaľ, táto príprava zostane nedokončená," uviedla nadácia.

Po tom, ako mal Juraj pozitívny test, zvolil si pobyt v spomínanom karanténnom zariadení. Nechcel ohroziť svoju manželku a dve deti. "Jeho manželka Danka a ich štvorročný a polročný synovia však ostali bez milujúceho manžela a otca," dodala Vojenská podporná nadácia. 

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti