VIDEO: Ako RTVS manipuluje verejnosť a šíri dezinformácie o InfoVojne

29.09.2020 | 19:50
  11
InfoVojna reaguje na hoaxy a dezinformácie šírené verejnoprávnou RTVS v hlavnom televíznom spravodajstve.

V reportáži redaktorky RTVS Anny Repkovej o Slovákoch veriacim konšpiráciám vysielanej v relácii Správy RTVS dňa 28. septembra hovoril expert na informačnú bezpečnosť Tomáš Kriššák, ktorý označil článok InfoVojny za dezinformačný.

Údajný expert si nedal ani tú námahu, aby zistil z akého zdroja bolo čerpané. Článok o ktorom sa zmienil ako o konšpiračnom totiž napísal bývalý kancelár českého prezidenta Jiří Weigl a bol publikovaný v mainstreamovom českom denníku Mladá Fronta DNES.

Jeho text bol zverejnený aj na stránke Inštitútu Václava Klausa. InfoVojna tento článok prebrala a na jeho konci uviedla aj zdroj. Prečítať si ho môžete TU.

Pozrite si v nasledujúcom videu, ako RTVS platená z daní všetkých občanov Slovenska štandardne hrubo manipulatívnym a neobjektívnym spôsobom informuje slovenskú verejnosť:

Médiá hlavného dezinformačného prúdu a korporátne médiá šíriace hoaxy a taktiež mnohé mimovládky zjavne panikária v súvislosti s najnovším prieskumom organizácie Globsec, z ktorého vyplýva, že viac ako polovica Slovákov verí, že Západ ohrozuje ich hodnoty a USA považuje za hrozbu. Z prieskumu taktiež vyplýva, že konšpiráciám verí na Slovensku až 56 percent ľudí.

Až 54 percent slovenských respondentov zároveň verí, že protesty, ktoré viedli k zmene vlády po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, boli organizované a financované zo zahraničia.

Zdroj: InfoVojna

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti