VIDEO: Ako Mikulcovi praskli nervy: „Fico je chrapúň a gauner“

11.06.2021 | 14:43
  9
Minister Mikulec sa sám diskvalifikoval na verejnú funkciu a mal by porozmýšľať nad svojím pôsobením v politike, píše v reakci na mediálny výstup šéfa rezortu vnútra novinár Pavel Jacz.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) veľmi emotívne reagoval na obvinenia zo strany expremiéra Roberta Fica, ktorý ho obvinil z toho, že jeho rodina cez firmu MIPOL kšeftovala so štátom a on ako zamestnanec ministerstva vnútra mal skartovať tieto zmluvy, aby zahladil stopy.

Minister častoval súčasného predsedu Smeru-SD Fslovami ako chrapúň, gauner a obrovský klamár, ktorý by mal už konečne vypadnúť!

Na jeho mediálny výstup reagoval vo svojom blogu dlhoročný slovenský novinár Pavel Jacz:

To, čo včera predviedol minister vnútra Mikulec, nemá v slovenskej vládnej politike obdoby. Jediný kto sa mu môže vyrovnať, je jeho stranícky šéf Matovič ešte keď nebol vo vládnej koalícii, ale ako poslanec potreboval zaujať, i keď občas zaperlil zo začiatku aj ako premiér. Mikulec vraj s vysokým IQ (Čo nám ešte nedokázal!) sa primitívne predviedol pred celým národom. Na kritiku Fica ohľadom jeho manipulácií a rodinkárstva sa pred mikrofónmi a kamerami zvedavých novinárov, ktorí mu položili aj priame otázky, tak rozohnil, až reagoval nadávkami. Jeho pejoratíva smerom na Fica, že je to obrovský klamár a demagóg, že je jeden chrapúň, ktorý by mal odtiaľto už odísť preč a že je klamár a gauner sa dostali prostredníctvom televíznych a rozhlasových i písaných spravodajstiev do každého kúta Slovenska. Ani nevie, ako mu takýmito slovami dvihol preferencie.

Počuli ste niekedy takéto nadávky počas veľmi tvrdej Mečiarovsko-Dzurindovskej politickej vojny, alebo nejakého kritika, ktorý by takýmto nevyberavým spôsobom verejne nadával na svojho protivníka? Všetci doterajší ministri vnútra sa napriek tvrdej a niekedy až krutej kritike správali slušne a Mikulcov slovník im bol cudzí. Teraz si vieme predstaviť, aké vulgarizmy používa Mikulec v súkromí. Známe sú Mečiarove prívlastky prďúsi a gágaji, ale od chrapúňa a gaunera s oduševnenou nenávistnou dikciou, to ma veľmi, naozaj veľmi ďaleko. Minister Mikulec sa sám diskvalifikoval na verejnú funkciu a mal by porozmýšľať nad svojím pôsobením v politike. Daňoví poplatníci ho nefinancujú za vulgárne slová, ale za prácu. A tú nie je veľmi vidieť.

Ak k tomu zahrnieme, že ako šéfa krízového tímu sme ho počas pandémie nevideli pred mikrofónmi a mlčal ako partizán (Kladiem si otázku, či aj krízový tím riadil?), ako radi-neriadi aj momentálne zúrivú vojnu v policajných zložkách dokazuje, že po Krajčim a Mičovskom svoju ministerskú funkciu nezvláda a mal by s nimi dávať už len kávičku a samozrejme  neodmysliteľné poháriky pod preslávenou známou pomaly zhasínajúcou žiarovkou.

Plnia sa tak fantasmagorické slová Matoviča, ale s nechutnou plnkou: „Zavedieme novú politickú kultúru, bude to najlepšia vláda, akú Slovensko malo a o ktorej sa budú aj deti v školách učiť.“ Pripomeniem len, že to by musel byť Matovič bez vládnej funkcie a musel by si vybrať nie iba slepo oddaných straníkov, ale naozaj odborníkov na ministerské kreslá a nie takých ľudí, ktorí majú od manažérskych schopností a odbornosti naozaj ďaleko.

Táto vláda prekypuje väčšinou ministrami, ktorí sa danej problematike nerozumejú a ak, tak veľmi málo. Rezorty im kľakajú na kolená, všade začína vyčíňať vyšší stupeň chaosu – chaosisko! Všetko, čo vymyslia, musia viac krát korigovať a tak vyznať sa v chaotických nariadeniach, vyhláškach a zákonoch je doslova umenie. Nuž, ale keď sme pri vhadzovaní volebných lístkov neuvažovali, volili sme nie za, ale proti niekomu a zvolili sme si OĽaNO s esami ako Matovič, Heger, Naď, Krajči, Mičovský, blablaTabaková, Pročko, Herák, Za ľudí s Remišovou, Sme rodinu s mafiánskym pozadím i Liberálnu SaS so Sulíkom a ďalších, nemôžeme sa čudovať.

Musíme len vydržať, len aby to netrvalo celé štyri roky. Ľutujem následnícke vlády, ktoré budú chyby a kolízie tejto vládnej hádajúcej sa koalície odstraňovať ešte dlho. Ale veď je to „najlepšia vláda a nebojte sa bude dobre“ – povedal Matovič – dnes už len minister financií bez finančných vedomostí. Ako by Maďar povedal : „Væríme, væríme a budeme væriéť.“

Pavel Jacz - slovenský novinár, po revolúcii pracoval ako redaktor Slovenskej televízie, sledoval nástup organizovaného zločinu a dostal sa do konfliktu s mafiánom Petrom Steinhübelom

Zdroj: paje.blog.pravda.sk / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti