VIDEO: Adela Vinczeová s asistenciou svojho proaktívneho muža zneužili ochorenie jej otca na Covid propagandu

23.12.2020 | 20:03
  87
Známa moderátorka Adela Vinczeová zakotvila hlboko vo vodách Svedkov Covidových a dezinformačných korporátnych médií aj s ich hysterickým korona-naratívom. Spisovateľ Banáš vo svojom videoblogu reagoval tiež.

Moderátorka Adela Vinczeová spolu s manželom Viktorom Vinczem, ktorý je moderátorom správ v TV Markíza, zverejnili v pondelok videoblog o tom, ako Adelinho otca Jozefa Banáša odviezli do nemocnice s ťažším priebehom choroby Covid-19:

„Môj otec bol fit, na nič sa neliečil, nebral lieky, kedykoľvek by mohol odbehnúť polmaratón. Chrípky by sa zbavil za dva dni. A zrazu sa nebol schopný takmer ani nadýchnuť, keď išiel na záchod,“ uviedla vo videu Vinczeová. Denník N o tom informoval vo svojom článku, ktorý napísal známy lovec hoaxov a korporátny dezinformátor Vladimír Šnídl.

„S manželom sme mali pocit, že niektorí ľudia si stále závažnosť covidu neuvedomujú. Hovorili sme si, že do kelu, blížia sa sviatky, tak poďme jasne povedať, čo sa okolo nás deje. Netrpím spasiteľským syndrómom. Mala som však úprimne pocit, že na základe svojej skúsenosti, navyše s človekom, ktorý koronu, poviem to diplomaticky – vníma trochu inak –, je potrebné ukázať realitu. Je to síce skúsenosť našej rodiny, myslím si však, že dokáže byť užitočná aj pre iných. Naša skúsenosť je jednoducho o tom, ako veľmi ľahko môžete nakaziť svojich rodičov. Hoci vy sami máte len ľahký priebeh, váš rodič na to môže doplatiť,“ uviedla Vinczeová v rozhovore so Šnídlom.

Moderátorka tiež dostala otázku týkajúcej sa situácie, keď sa pred šiestimi rokmi objavila na zadnej strane mesačníka Zem&Vek. Následne ste sa stali trochu tvárou skupín, ktoré dnes spochybňujú aj covid. Ako to spätne vidíte? Znela Šnídlova sugestívna otázka.

„Bol to krok vedľa, ktorý mi však priniesol cennú skúsenosť. Dnes by sa to už nestalo, hoci kto vie akú inú skúsenosť si ešte sama „naordinujem“. Som človek zábavného priemyslu, sústredím sa na túto oblasť. Zaujímam sa síce o spoločenské témy a tie sa snažím prezentovať cez zaujímavých ľudí v mojej talkshow, ale nemyslím si, že som ponorená do nejakých konšpiračných teórií. Pravdupovediac ma ani nezaujímajú,“ bránila sa moderátorka pred spájaním jej mena s alternatívnym médiom.

Banáš: Nespochybňujem Covid, ale mediálny naratív o koronavíruse

Spisovateľ Banáš vo svojom videoblogu reagoval na svoje ochorenie tiež. Vyhlásil, že Covid nespochybňoval, ale kládol skôr otázky, ktoré v súvislosti s tzv. pandémiou koronavírusu korporátne médiá ignorujú. Zároveň poďakoval všetkým zdravotníkom za ich prácu.

„Vážení priatelia, som na Kramároch, na infekčnom oddelení, a všetkým vám, ktorí mi sem posielate energiu, veľmi pekne ďakujem,“ poďakoval spisovateľ, ktorý vyjadril vďaku aj zdravotnému personálu.

Banáš podľa vlastných slov nikdy nespochybňoval existenciu koronavírusu. „Len som si dovolil povedať niekoľko otázok, ktoré si nevie mainstream z istých dôvodov dovoliť,“ ozrejmil spisovateľ. Celému svetu pritom odkázal, že najdôležitejšie je nájsť v sebe pokoru. „Predovšetkým, čo si svet musí uvedomiť, ja by som to nazval, pokora.“

Spisovateľ svojich fanúšikov vyzval k úcte k okoliu a zdravotnému personálu. V závere videa prezradil, že podľa lekárov uňho ešte môžu nastať zdravotné komplikácie.

Zdroj: InfoVojna / info.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti