VIDEO: Absurdné časy, keď nenosiť rúško pôsobí ako hrdinský čin. Kde sú herci a prečo neprotestujú proti nezmyselným opatreniam?

31.08.2020 | 09:55
  5
Prečo herci nestoja na pódiách a v uliciach dnes, keď už nám všetkým vnucujú povinné očkovanie, pýta sa vo svojom videoblogu vydavateľ mesačníka Zem&Vek Tibor Eliot Rostas.

Boli to najčastejšie herci ako ohlasovatelia spoločenských zmien: v roku 1942 hrdo vyznávali svoju príslušnosť k veľkonemeckej ríši a nacizmu v preplnenom a hajlujúcom Národnom divadle v Prahe, v roku 1948 to boli opäť divadelníci, ktorí vítali komunizmus, neskôr sa podpisovali pod antichartu, potom zas za normalizáciu v roku 1977, herci dnes na námestiach pred krátkym časom zaujímali postoj, ktorým rozdeľovali ľudí na slušných a tých druhých. A sú to opäť herci, ktorí sa najviditeľnejšie domáhajú svojich práv a finančného odškodnenia. Ale neexistujú aj tí druhí, ktorí utrpeli ťažké straty ako tisíce drobných podnikateľov a živnostníkov?

Prečo herci nestoja na pódiách a v uliciach dnes, keď už nám všetkým vnucujú povinné očkovanie? Globálne koordinačné manipulácie na vystrašenie ľudí a súhlas s obmedzeniami ich slobody používajú štatistiku o Covide. Tá ale nie je postavená na hlásení počtov chorých, ale len na hlásení pozitívne testovaných, v drvivej väčšine zdravých ľudí bez zdravotných problémov. Spomeňte si na tých uvedomelých, slušných a zodpovedných, ktorí si na svoje profilové fotky hrdinsky vešali: rúško nie je hanba. Ukazovať sa s rúškom nebol žiaden problém, bolo to trendy a väčšina ľudí sa nechala oklamať, že to je znakom solidarity a zodpovednosti, ktorá potrvá maximálne dva týždne – a mnohí tak robili v dobrej viere, ktorá bola absolútne zneužitá. Nenosiť dnes rúško je už takmer hrdinský čin – v takejto absurdnej dobe sme sa ocitli.

Zdroj: zemavek.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti