Vatikán: Ak by požiadal Salvini o požehnanie, nedostal by ho

23.05.2019 | 13:19
  2
Matteo Salvini na veľkom stretnutí v Miláne s ružencom v ruke vyhlásil, že “dáva seba a Taliansko pod ochranu panny Panny Márie” a pred davom vyzdvihol pápežov Jána Pavla II a Benedikta XVI, ktorým podľa neho ležala na srdci kresťanská Európa.

Salvini sa stal za krátky čas jedným z najpopulárnejších talianskych politikov v povojnovej histórii. Jeho strana Lega bola dlhodobo označovaná za tú, ktorá Taliansko vyvedie z EÚ. Teraz je politickým cieľom Salviniho nie z EÚ vystúpiť, ale „urobiť v EÚ poriadok.“

Salvini rozdeľuje nielen politických oponentov, ale čoraz väčšmi sa dostáva do sporu aj s hierarchiou katolíckej Cirkvi. Kým kardinál Burke v pondelok vydal na konferencii v Ríme stanovisko, aby sa ľudia v súlade s katechizmom postavili proti politikom a vládam, ktoré podporujú masívnu moslimskú imigráciu, Vatikán zastáva opačné stanovisko. Burke poukázal na katechizmus katolíckej cirkvi, že je povinnosťou veriacich, aby chránili vlastné národy, o isláme povedal, že má za cieľ podmaniť si kresťanstvo a preto ochrana kresťanstva vyžaduje postaviť sa proti islamskej migrácii.

Predseda európskej biskupskej konferencie kardinál Barnasco kritizoval naproti tomu Salviniho, že sa stavia proti evanjeliu, pretože to hlása „akceptáciu a prijatie bez farby pleti.“ V obdobnom duchu sa vyjadril aj štátny sekretár kardinál Parolin.

Kardinál Krajewski išiel ešte ďalej a pre talianske média naznačil, že Salvini je vo Vatikáne na čiernej listine a „keby Salvini požiadal o požehnanie od pápeža, nedostal by ho.“  Podľa kardinála pápež neudeľuje požehnanie každému. „Môžeme dať požehnanie potratovej klinike alebo niektorým predstaviteľom vo Venezuele, ktorí nás o to žiadajú? Určite nie.“

Matteo Salvini na veľkom stretnutí v Miláne s ružencom v ruke vyhlásil, že “dáva seba a Taliansko pod ochranu panny Panny Márie” a pred davom vyzdvihol pápežov Jána Pavla II a Benedikta XVI, ktorým podľa neho ležala na srdci kresťanská Európa.

Salvini na adresu tých, ktorí podporujú migráciu povedal, že ničia africké národy, ktoré prichádzajú kvôli nej častokrát o tých najschopnejších. Vykrádanie ľudí považuje preto za rovnaké drancovanie ako vykrádanie nerastných surovín.

Na otázku moderátorky talianskej televízie, či sa v najbližších eurovoľbách rozšíri v Európe extrémizmus povedal: „Jediný extrémizmus, ktorý v Európe vylieva krv je islamský extrémizmus. Vraždia ženy a deti. Vyriešime to čo je aktuálne a potom sa môžeme baviť o komunizme a fašizme.“

Zdroj: svetlosveta.sk / churchmilitant.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti