Vaského opäť zadržala NAKA. Youtuber zverejňoval videá napriek zákazu súdu

01.04.2020 | 10:59
  27
Novinár a youtuber Martin Daňo sa od rozhodnutia Rudolfa Vaského zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu opätovne zadržal Rudolfa Vaského, ktorý mal na základe rozhodnutia súdu zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Rudolf Vaský bol vyšetrovateľom už v minulosti obvinený z opakujúceho sa pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva, a to závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Momentálne je zadržaný v cele predbežného zadržania a dejú sa ďalšie procesné úkony.

Sudca uložil obvineným Rudolfovi Vému a Martinovi Daňovi explicitný a jednoznačný zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Krajský súd prepustil Rudolfa Vaského a Martina Daňa na slobodu koncom januára. Rudolf V. zverejnil odvtedy minimálne na svojom YouTube kanáli tri videá, v ktorých sa sám objavil.

Daňo: Keď to Vaský neprežije - kto bude nakoniec zodpovedný?

Martin Daňo sa od rozhodnutia Rudolfa Vaského zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.

„Sto razy som Vaského žiadal, nech vydrží a nič nerobí - pár týždňov, možno mesiacov, prosil som - nepočúval ma! Má vlastný rozum! A ako som povedal - mnohí z vás ho do akcie podnecovali (mne nepovie všetko, ale niečo som vyčítal aj z komentárov).... Ja tiež vnímam rozhodutie o väzbe a následne nepublikovaní ako nespravodlivé - ale musím ho rešpektovať za každú cenu! Hoc každú minútu mi to spôsobuje muky a zasiahlo to ako blesk do môjho života....

Napriek tomu, že som na neho mimoriadne zlý a nahnevaný - držím mu palce - a dúfam, že to prežije!

Je vo veku, kedy je ohrozený oveľa viac nákazou Coronavírusom a smrťou...

Na druhej strane viesť toto trestné konanie s väzbou za výtržníctvo je tiež čudné... komu ten starý svojský Vaský vôbec škodil? Veď komentoval len osoby verejne činné - hoc sa im to nepáčilo a bol hrubý... Kto ho pozeral pozeral - kto nie - tak nie.. ! Je mi z toho smutno... Aj keď má svoje muchy a nerešpektoval ani súd ani mňa - keď to neprežije - kto bude nakoniec zodpovedný - Filip Struhárik, Monika Tódová, Nicholsnová, polícia, či prokurátor alebo sudca?,“ uviedol Daňo.

Zdroj: etrend.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti