V Tel Avive zaútočili na poľského veľvyslanca

15.05.2019 | 14:27
  2
Útok na poľského veľvyslanca prišiel v čase diplomatickej roztržky medzi oboma krajinami.

Poľský veľvyslanec v Izraeli Marek Magierowski sa v utorok stal obeťou útoku, keď naňho pred budovou veľvyslanectva v Tel Avive slovne aj fyzicky zaútočil neznámy muž. Informoval o tom v stredu denník Haarec.

Veľvyslanca útok natoľko prekvapil, že nerozumel slovám, ktoré muž vykrikoval. "Poľský, poľský," boli jediné dve slová, ktoré si Magierowski podľa vlastného vyjadrenia pamätá. Magierowskému sa však podarilo muža aj jeho vozidlo odfotografovať. Vďaka tomu útočníka zadržali 90 minút po incidente, o čom bol Magierowski informovaný.

"Útokom na veľvyslanca som nesmierne znepokojený. Poľsko tento násilný xenofóbny čin odsudzuje. Nesmieme sa nečinne prizerať, keď dochádza k útokom na diplomatov a civilistov," povedal pre izraelskú televíziu Channel 13 poľský premiér Mateusz Morawiecki.

Útok na poľského veľvyslanca prišiel v čase diplomatickej roztržky medzi oboma krajinami. Poľské ministerstvo zahraničných vecí zrušilo plánovanú návštevu izraelskej delegácie vo Varšave, ktorá sa mala uskutočniť v pondelok, pripomenul denník The Jerusalem Post. Rezort poľskej diplomacie si v reakcii na tento incident predvolal izraelskú veľvyslankyňu Annu Azariovú, uviedla

Zdroj: sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti