Úmyselná schizofrénia Čaputovej. O akom právnom štáte hovorí, keď hrubo porušuje ústavu, zákony a likviduje právny štát?

18.02.2020 | 23:45
  33
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a líder strany Vlasť vo svojom blogu komentoval prejav Zuzany Čaputovej na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii.

Z prejavu Zuzany Čaputovej na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii sme sa dozvedeli, že „aby právny štát fungoval, potrebujeme silné inštitúcie či uvedomelých občanov a že právny štát nebude fungovať bez zodpovedných politických lídrov, ktorí budú princípy právneho štátu brániť a presadzovať..“

V prejave nás obohatila ešte o svoje skúsenosti, že ak sa sústredíme pri justícii iba na jej nesprávne chápanú nezávislosť, môže to viesť k jej vlastnej degenerácii a zneužitiu a preto treba chrániť hodnoty právneho štátu.

Pripomeňme si teda doterajšie účinkovanie Čaputovej vo vzťahu k dodržiavaniu práva. Pretože je to práve Čaputová, ktorá sa nechala neústavne inaugurovať za prezidentku hoci ústavný súd ešte nerozhodol o volebnej sťažnosti a volebný proces tak nebol ukončený a nie je ukončený ani doteraz.

Rovnako aj advokátsku registráciu získala podvodom, keď sa podvodne zapísala do komory advokátov.

Bola to tiež Čaputová, ktorá vymenovala Kočnerovho komplica trestne stíhaného Michala Kováča ml. za veľvyslanca s odôvodnením, že trestné stíhanie bude aj tak zastavené, pretože jeho stíhanie považovala len za formalitu. Syn prezidenta Kováča je opäť obvinený v kauze Technopol, kde dostali spolu so svojim komplicom Kočnerom milosť. Spolu s Mečiarovými amnestiami parlament zrušil aj milosť Kováčov ml., nie však Kočnerovi. Podľa Čaputovej je však len otázkou času, kedy obvinenie Kováčovi ml. bude zrušené.

Je to znova Čaputová, ktorá parlamentom definitívne odmietnutý Istanbulský dohovor chce alibisticky v súčinnosti s Dankom a Pellegrinim riešiť až po voľbách, keď je predpoklad, že sa moci chopí ultra liberálna úderka, ktorá Istanbulský dohovor víta a chce ho neústavne i napriek už nesúhlasnému, nezameniteľnému a nezrušiteľnému rozhodnutiu parlamentu ratifikovať.

A je to opäť Čaputová, kto do Súdnej rady vymenovala trestne stíhaného sudcu Meszárosa, ktorý bude napríklad z tejto funkcie posudzovať etiku ešte nestíhanej Jankovskej a ktorý bude onedlho spolurozhodovať pri voľbe nového predsedu Najvyššieho súdu. Čím vyslala jasný signál orgánom činným v trestnom konaní, vrátane súdu, že ňou vymenovaný člen Súdnej rady má byť oslobodený.

Keď som ohlásil kandidatúru na predsedu Najvyššieho súdu, tak Čaputová už preventívne vyhlásila, že v prípade že voľby na predsedu Najvyššieho súdu nedopadnú podľa jej predstáv, to znamená že ak si Súdna rada zvolí niekoho iného než očakáva ona, tak víťaza nevymenuje.

Súdnu nezávislosť si evidentne Čaputová predstavuje tak, že sudcovia budú potvrdzovať rozsudkami iba to, čo ona v médiách vyhlási za správne. Nevedno či tak koná z neznalosti fungovania súdnej moci, alebo z dôvodu, že sa nevie odpútať od svojho predchádzajúceho mimovládkového zamestnávateľa, ktorý zrejme aj zabezpečil jej podvodné zapísanie do Komory advokátov a takto si spoločne predstavovali reformu justície.

Čaputová je bez najmenších pochybnosti zatiaľ úspešným likvidátorom právneho štátu na Slovensku.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti