Uhrík: V čase šírenie koronavírusu sa Brusel chystá platiť migrantom hotely a poskytovať im vreckové

03.04.2020 | 13:59
  3
Europoslanec informoval, že Európska komisia vyčlenila 190 miliónov eur na poskytnutie „hotovostnej pomoci“ destiakam tisícom migrantov.

“EÚ sa už načisto zbláznila,” píše podpredseda Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) a europoslanec Milan Uhrík v stanovisku, ktoré poskytol médiám.

“V čase, keď sa Európania nemôžu pre koronavírus slobodne prechádzať ani len vo vlastných mestách, chcú bruselskí úradníci sťahovať desaťtisíce imigrantov z Grécka do celej Európy a za stovky miliónov eur im idú poskytovať vreckové a platiť ubytovanie v dovolenkových hoteloch,” tvrdí.

Ako dodal, je presvedčený, že Európa musí rázne zastaviť prijímanie imigrantov, keďže nedokážeme bojovať na dvoch frontoch – na jednej strane s neviditeľným koronavírusom a na druhej strane s inváziou státisícov imigrantov, ktorí čakajú, ako sa o nich postaráme. Venujme tú pomoc našim ľuďom, apeluje na Brusel europoslanec.

“Liberáli zneužívajú zdravotnú krízu na rozmiestnenie imigrantov, pričom je evidentné, že tieto ‘opatrenia’ nesmerujú k potlačeniu imigračnej krízy, ale naopak k vytvoreniu systému na trvalé ‘spracúvanie’ prichádzajúcich imigračných más.

Liberálni europoslanci tiež žiadajú posilnenie rodinných unifikácií, čiže zlúčenie imigrantov s ich rodinami, ktoré by mali tiež prísť za nimi do Európy a volajú aj po zastavení deportácií do tretích krajín (aby sa v nich náhodou imigranti nenakazili koronavírusom).

Pritom podľa vyjadrenia gréckeho ministra pre imigráciu Notisa Mitarachiho veľké množstvo imigrantov vôbec neprichádza z vojnou postihnutých zón a už pri letmom pohľade na nich je evidentné, že minimálne polovica z nich sú iba špekulanti,” konštatoval Uhrík.

Eurposlanec informoval, že Európska komisia vyčlenila 190 miliónov eur na poskytnutie „hotovostnej pomoci“ 90-tisíc imigrantom a prenájom 25-tisíc postelí pre imigrantov v bytoch a apartmánoch, 35 miliónov eur na ubytovanie imigrantov v neobsadených gréckych hoteloch, 220 miliónov eur na vybudovanie piatich nových imigračných táborov v Grécku a napokon 10 miliónov eur na posilnenie pobrežnej a pohraničnej stráže.

Zdroj: napalete.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti